Rendőrségi

2014.06.28. 05:44

Kisiklott egy mozdony Tapolcánál (frissítve)

Tapolca állomáson kisiklott egy mozdony szombat reggel fél ötkor, ezért az észak-balatoni vasútvonal egy szakaszán vonatpótló autóbuszos közlekedés lesz, késésekre kell számítani - közölte a Mávinform.

Tremmer Tamás

A tapolcai vasútállomáson szombat reggel fél ötkor kisiklott egy mozdony, amely elzárta a Badacsony felé vezető sínpálya vonatforgalmát, tájékoztatott a MÁV-Start Zrt. A hajnali baleset miatt az észak-balatoni vasútvonalról nem tudnak vonatokat fogadni és arrafelé indítani sem. Emiatt a Budapest – Tapolca – Budapest, illetve Székesfehérvár – Tapolca – Székesfehérvár vonalon Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. A vasúttársaság műszaki egységei azonnal megkezdték a kisiklott mozdony beemelését, amivel 11.30-ra végeztek. Déltől már nem volt szükség a vonatpótló autóbuszokra. Az észak-balatoni vonalon várhatóan a délutáni órákra áll helyre teljesen a vonatközlekedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!