SÉTA

2011.11.30. 06:50

Jóleső érzéssel

Komárom - Immár második alkalommal vettem részt önkéntes programban az idén. Nyáron az erdélyi szegény sorsú gyermekek táboroztatása szívemhez igen közelálló foglalkozás volt, lehet ez is ösztönzést adott arra, hogy újra önkéntesként bizonyíthassak.

Napló Online

Erről sokan olvastak a Naplóban, ezért is keresték meg Müller Anikót, a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ munkatársai. Szervezetük csatlakozott az "Önkéntesek a gyermekotthonban" programhoz, ehhez kérték iskolánk közreműködését. A cél a zirci lakásotthonok Komáromi nyaralójának kitakarítása és a házkörüli munkák elvégzése volt. Kora reggel útnak indult a 14 fős lelkes csapat. A szerszámokból nem volt hiány. Számomra idegen volt a környezet és a résztvevők többsége is, de a nap végére összekovácsolódott a csapat. Vidám hangulatban munkálkodtunk, volt ablaktisztítás, ágybarkácsolás, szemétgyűjtés és fűnyírás. Közben a konyhából kiáramló illat meghozta étvágyunkat. A közös munka után mindnyájan jóízűen falatoztuk az ízletesen elkészített pincepörköltet, ráadásként finom süteményt kaptunk. A napot közös fotóval zártuk.



Zirc városa is önkéntes napot tart december 21-én, a "Kőketánc" Kulturális Alapítvány szervezésében, melyre meghívást kaptak a lakásotthonok növendékei közül azok is, akik Komáromban is velünk voltak. Akiket érdekel az önkéntesség, szeretettel várjuk ezen a rendezvényen.

Bakos József
Reguly Antal Szakképző Iskola,
Zirc

 

A sajtó és Tanulás (Séta) rovat további cikkeiért klikk ide

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!