SÉTA

2011.11.24. 12:01

Tánc, megállás nélkül

Ajka - Október utolsó hétvégéjén nyüzsgő élet töltötte meg az ajkai VMK épületét és környékét: néptáncosok érkeztek az ország minden pontjáról, a XVII. alkalommal megrendezett kétnapos Bakony Néptánc Fesztiválra.

Napló Online

"Ott annak a helye" című önálló esttel nyitotta meg az Ajka-Padragkút Táncegyüttes és a Zagyva Banda a pénteki gálát. Az együttes művészeti vezetője Nagypál Anett és Kádár Ignác, aki egyben a koreográfus is. Nekik köszönhető a táncok elsajátítása és színpadra állítása. Nyitótáncunk erdőszombattelki tánc volt, melyet még több tájegység páros tánca és férfi tánca követett. A műsor második felét vajdaszentiványi tánccal folytattuk. A fináléban a banda szülőhelyén máig élő Bagit táncolt az együttes, melyet a nézők háromszor is visszatapsoltak. A színpadon látható volt Ramasz László szólista is, aki Árus verbunkot mutatott be, majd a néptánc életében nagy elismerésnek örvendő Kádár Ignác és Kovács Norbert (Cimbi) botolóját élvezhette a közönség. Az előadáson részt vettek bródys diákjaink is: Jánoshegyi Eszter, Kocsis Viktória, Szabó Vivien, Kundermann Tamás, illetve Mód Brigitta.



Az est végén a már megkönnyebbült táncosokat és az érdeklődőket egészen hajnalig tartó táncház várta a Heveder és a Zagyva Banda közreműködésével.
 Másnap délelőtt is népzene szólt a művelődési központban, hiszen tíz órakor megkezdődött a versenyprogram, amelyre tizenhárom együttes jelentkezett.

A fesztivál díját a Kertész Táncegylet Vajdaszentiványi táncokkal nyerte el.
 
Mód Brigitta,
Bródy Imre Gimnázium,
Ajka


A sajtó és Tanulás (Séta) rovat további cikkeiért klikk ide

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!