SÉTA

2012.11.19. 13:23

Egy hétig barátkoztunk

Keszthely - Az iskolánk részt vesz az ACES (Academy of Central European Schools) Média a fiatalok szemével programjában, amelynek köszönhetően egy szlovák iskolával alakíthattunk ki kapcsolatot.

Napló Online

Először ők látogattak el hozzánk, heten érkeztek két tanárral. A diákokat magyar tanulók családjánál szállásoltuk el. Hozzánk is érkezett egy lány, eleinte nehezebben nyíltunk meg, mert angol nyelven kellett beszélni, viszont egy nap után ez sem okozott problémát.  Az iskolában projektmunkákban vettünk részt, amelyek tovább segítették az ismerkedést, és a hét végére összehoztunk közösen egy klassz online-újságot.


Megismerkedtek a magyar kultúrával, a magyar néptánccal is. Emellett megmutattuk vendégeinknek a keszthelyi Festetics-kastélyt, ahol körbevezettek minket a termekben, megnéztük a hintómúzeumot, vonatokat hajkurásztunk a modellvasút-kiállításon, és mindeközben gyönyörködtünk a kastély parkjában. Jártunk az Ajka Tv stúdiójában és a PLT veszprémi nyomdájában. Ellátogattunk Sümegre is, ahol izgalmas lovagi tornában volt részünk, majd nagy, középkori lakomát csaptunk.

Zárásként rendeztünk egy búcsúbulit is, sütöttünk palacsintát, volt karaoke, zene, tánc, jókedv, minden, ami kellett. Másnap reggel pedig elbúcsúztunk "barátnőinktől". Nagyon jól éreztük magunkat, és ahogyan szlovák társaink mondták: "Csak jó dolgot tudnak majd mesélni otthon!"


Bércy Maja,
Fekete_Vörösmarty iskola,
Ajka

További "sétás" cikkek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!