Sport

2009.04.25. 02:29

Megkezdődik az NB I/B-s hajrá

Megyei körkép - Minden fronton folytatódik a kézilabda NB I/B-s pontvadászat: a nőknél a Beton, a férfiaknál a Le Belier otthon játszik, a Bakonyerdő együttese viszont utazik.

Napló

Vp. Beton-Sz.-helyA női NB I/B-ben a feljutásra esélyes Veszprém Be- ton KC-nak kötelező feladat a Szombathely ellen a két pont begyűjtése. Ezzel egyetértett Gyurka János, a hölgykoszorú szakvezetője is.

- Idehaza rendkívül fontos a győzelem megszerzése. Riválisunk ugyan nem képvi- sel valami nagy játékerőt, ettől függetlenül oda kell figyelnünk. Nem számolok meglepetéssel, de tanítványaimtól koncentrált, magabiztos játékot várok.

Gyurka edző hozzátette, a szombathelyiek elleni derbi a két pont begyűjtésén túl azt a célt is szolgálja, hogy a sérülésből visszatérők, netán kevesebbet szereplők is lehetőséghez jussanak, önbizalmat szerezzenek.

KK Ajka-RinyamentiA férfi kézilabda NB I/B-ben a hetedik helyezett Ajkánál a második nagyatádi Rinyamenti KC vendégeskedik szombaton.

- Az ősszel Nagyatádon nagyszerű teljesítményt nyújtottunk és mindössze három góllal kaptunk ki. Visszanézve a videót azt is mondhatnám, nagyobb koncentrá- cióval akár meglepetést is okozhattunk volna - összegzett Poór Tamás, az ajkaiak trénere.

A Le Belier gárdájából a szünet alatt többen is összeszedtek kisebb-nagyobb sé- rülést: Pavelka Zsolt a térdét fájlalja, de talán pályára léphet a hétvégén. Kovács Dáni- el is a térdével bajlódik. Kovács Zsolt pedig munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott a héten edzeni.

- Az esélyek nem mellettünk szólnak. Ám jó lenne végre ebben a bajnokságban is egy nem várt sikert begyűjteni. Itt a lehetőség előttünk, bízom a fiúkban.

Vác-Bakonyerdő A másik férficsapat, a pápai Vácra utazik vasárnap.

- Az őszi, itthoni összecsapáson gyalázatos hozzáállással, gyenge játékkal alaposan elpáholt minket a Vác. Ezek után mindenképpen illő lenne, ha megmutatnánk a váci- aknak, valójában mire is vagyunk képesek - fogalmazott Vesztergom Zoltán, a pápaiak szakvezetője.

Az edző hozzáfűzte, tiszteletre méltó ellenfelük tavaszi mérlege, hiszen négy siker mellett csupán két iksz szerepel a nevük mellett, még ve- retlenek és ezzel közvetlenül az élmezőnyhöz tartoznak.

- Értékes lenne az idegenben szerzett pont, esetleg pontok. Remélem, ezt a srácok is átérzik. Az őszinél most jóval erősebbek vagyunk, csupán Cziklin Gergő hiányzik majd. Indul a hajrá, ahol ki kell harcolnunk a bennmaradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!