Sport

2009.07.06. 02:29

Verhetetlen alakulat

Balatonfüred - Továbbra is verhetetlen hazánk legnagyobb, legrégibb és leghosszabb vitorlásversenyén, a Kék szalagon Litkey Farkas és legénysége: sorozatban kilen- cedik sikerüknek örül- hettek hétvégén.

B. Virág Rita

Vasárnap 9 órakor hivatalosan is véget ért a 41. Kék szalag, T-Mobile Nagydíj, hiszen a pénteki rajt után 48 óra állt rendelkezésre az indulóknak a majd 200 kilométeres táv legyőzéséhez. 

A megadott időn belül végül 556 hajó ért célba a rekordszámú nevező, 612 egység közül. Bár a szakemberek minden idők egyik legkiélezettebb csatájára számítottak Litkey Farkas és kihívói között, végül a címvédőt csak rövid ideig sikerült megszorongatni. 

A kenesei, majd a siófoki bóját is elsőként a legkomolyabb vetélytárs, a Király Zsolt kormányozta Raffica kerülte meg elsőként, azonban ezután visszavette a vezetést a Brokernet Uniqa Lisa és ezt már ki sem adta a kezéből. Végül 12:13:46-os idővel, pénteken negyed tíz előtt nem sokkal célba értek Litkey Farkasék. 

- Nagyon nehéz verseny volt az idei, sok szélváltóval, bár kívülről lehet, hogy nem így tűnt - kezdte a kilencszeres Kékszalag-győztes vitorlázó. 

- Évről évre egyre nehezebb motivációt találni, az ötödik sikerünk óta küzdünk ezzel a problémával. Azért az utolsó pillanatban mindig sikerül feltüzelniük az ellenfeleknek. 

Amikor azt nyilatkozzák, jobbak nálunk, olyankor mindig visszatér belém a küzdőszellem. Persze nem lettem volna elkeseredve, ha nem győzünk, örültem volna, ha Király Zsolt nyer. 

Nagyon tetszik, amit ő és a csapata csinál, s a Boden-tó-kerülő versenyen elért győzelmüket is igen sokra tartom. Litkey Farkas elárulta, sikerének igen egyszerű a titka: összetartó társaság az övék, hiszen hét éve együtt vitorláznak. 

Ebbe az alakulatba ügyesen beépült Csiszár Jenő, mindenki apukája is, a tévés személyiség mára már igazolt vitorlázó lett. - Hogy verhetetlen-e Litkey Farkas? Nem, nem hiszem - mondta mosolyogva, majd hozzátette: 

- Talán csak a Kék szalagon. Litkey természetesen jövőre is rajthoz áll majd, úgy fogalmazott, a győztest kötelezi a címvédés. 

A Lisa mögött tehát második lett a Raffica, harmadik a Soponyai Géza irányította Avatar, negyedik Láng Róbert és az RC-44-es, ötödik pedig a Sponsor Wanted. 

Az 1955 óta a tókerülő csúcsot tartó Nemere II. is az élmezőnnyel ért célba: a 12 hölggyel a fedélzetén kategóriájában a negyedik, abszolútban a 13. helyen végzett. 

A 41. Kék szalagon 21 híresség vett részt, az említett Csiszár Jenőn kívül a Rafficával Hajas László, az Avatarral Csomor Csilla, a Sponsor Wanteddal Sipos Tamás vitorlázott. 

De itt volt még Keleti Andrea, Szabó Győző, a magyar vízilabda-válogatott két jeles személyisége, az olimpiai bajnok Benedek Tibor és dr. Molnár Tamás az Enigmán, míg Palkovics Krisztián jégkorongozó stílszerűen az Iceberg II. fedélzetén igyekezett helytállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!