Sport

2009.08.28. 02:29

Jó az ötödik hely

Balatonfüred - A tavalyinál is kiegyensúlyozottabb lehet a bajnokság, már ami a középmezőnyt illeti a férfi kézilabdázóknál. Az előző évad ötödik helyezettje, a Balatonfüredi KSE alakulatánál mégsem óhajtják lejjebb adni, s mindent megtesznek azért, hogy legalább ilyen jól szerepeljenek a 2009/10-es idényben is.

B. Virág Rita

- Rengeteget dolgoztunk és igen jó minőségű munkát végeztünk - hangsúlyozta Pásztor István, a BKSE csapatkapitánya. - A védekezésünk már tavaly is kiugróan jó volt, s azt gondolom, ezzel az idén sem lesz problémánk. Igyekeztünk új dolgokat is megtanulni, Szöllősi Bence érkezésével a védelmünket kicsit meg tudjuk majd nyitni. A fiatal irányító-átlövővel pedig a támadójátékunk repertoárja is szélesedett.

A füredi balszélső kiemelte, még a vezetőséggel nem egyeztettek az elvárásokról, mégis úgy érzi, a csapat a középmezőny tetejét megcélozhatja.

- Szomorú lennék, ha nem tudnánk megismételni a tavalyi szereplést - fogalmazott.

A vasárnapi, Gyöngyös elleni rajtról Pásztor röviden annyit mondott, muszáj nyerni.

Velky Mihály, a balatonfürediek szakvezetője a nyitány előtt arról beszélt, az ötödik hely megtartása a legfontosabb feladat, ehhez pedig elengedhetetlen a jó rajt.

A tópartiak első ellenfele az a Gyöngyös lesz, amelyik a nyáron igencsak átalakult, az új edzőnek, Adorján Gábornak teljesen új csapatot kellett építenie.

A fürediek edzője még pénteken hozzájutott videófelvételekhez a Gyöngyösről, így szerencsére nem vakon vágnak neki a találkozónak.

- Bár külön-külön szinte valamennyi játékosát jól ismerjük ellenfelünknek, azt nem tudtuk, hogy együtt mire lehetnek képesek. Természetesen a felvételekből igyekeztünk alaposan felkészülni. Nagyon jó a harci morál a csapatban, s biztos vagyok benne, hogy a társaság mindent megtesz majd a győzelemért - húzta alá.

De hogy ki játszik majd a füredieknél, az egyelőre bizonytalan, hiszen többen is kisebb-nagyobb sérüléssel vagy betegséggel bajlódnak. A két leggólerősebb játékos, Tombor Csaba a nyakával, míg Pásztor István a térdével maródi. Kovács György betegség miatt biztosan hiányzik, Kis Ákos és Szöllősi Bence lassan felépül, s talán Horváth Roland is pályára léphet.

- Meglehetősen korán kezdődik a bajnokság, ami nem túl szerencsés. Ám sajnos ezzel nincs mit tenni, ezt kell elfogadni. Ettől függetlenül bízunk benne, szurkolóink a jó idő dacára is kilátogatnak a meccsünkre és jó hangulatot teremtve segítenek hozzá a sikerhez - mondta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!