Sport

2009.10.30. 12:27

A túlélésért kell küzdeniük a sportegyesületeknek

Budapest - Mesterházy Attila szerint a gazdasági válság, a csökkenő szponzori bevételek és a romló létesítményhelyzet miatt a sportegyesületeknek jövőre a túlélésre és az értékmentésre kell koncentrálniuk.

MTI

Erről a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke pénteki sajtótájékoztatóján beszélt, miután a Nemzeti Sporttanács ülésén beszámolt a hazai sportklubok helyzetéről.
   
A tanácskozáson Mesterházy a SOSZ nevében javasolta, hogy a csökkenő források koncentráltabb és hatékonyabb felhasználása érdekében állítsák vissza a kiemelt egyesületek státuszát.

A szervezet szerint ezen kívül egy munkacsoportot kellene felállítani, amely akciótervet dolgozna ki az egyesületek egyre romló létesítményhelyzetének javítására. 
   
A SOSZ úgy látja, arra is szükség lenne, hogy a jövőben minél több cég tudatos szponzorációs tevékenység, nem pedig a személyes kapcsolatok alapján döntsön a sport támogatásáról.
   
Mesterházy szerint maguknak a sportszervezeteknek is takarékosabban kell gazdálkodniuk jövőre, hogy a csökkenő forrásokat minél jobban tudják felhasználni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!