Sport

2009.11.25. 10:12

BL - Wenger szerint az Arsenal teljesítette a kötelező feladatot

Budapest - Arséne Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője elégedetten nyugtázta, hogy tanítványai a Standard Liége kedd esti legyőzésével bebiztosították csoportelsőségüket, és bejutottak a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában.

MTI

"Ebben a négyesben mi voltunk a favoritok, ennek megfelelően játszottunk, s jó munkát végeztünk - nyilatkozta a találkozó után a francia szakember. - A BL-ben tulajdonképpen két versenysorozat van, az egyik olyan, mint egy bajnokság, a másik pedig egyenes kieséses rendszerben zajlik. Utóbbi pszichológiai szempontból egészen más feladatokat tartogat, innentől az összecsapás minden egyes perce fontossá válik."
   
A Standard romániai vezetőedzője, Bölöni László leginkább a kiállítás miatt bosszankodott a lefújást követően. Mehdi Carcela-Gonzalez a 87. percben szabálytalankodott Fabregasszal szemben, majd arcon fejelte a reklamáló spanyolt.
   
"Ez a piros lap komoly következményekkel jár a mi szempontunkból, és nagyon mérges vagyok a játékosomra, hogy a csapattársaihoz és klubunkhoz méltatlanul viselkedett. Meg kell értenie, hogy az egyesület iránti felelősség sokkal fontosabb, mint a saját szerepe, ezért elbeszélgettem vele a meccs után."
   
Az F csoportban a címvédő FC Barcelona életben tartotta továbbjutási reményeit, miután hazai pályán 2-0-ra verte az Internazionalét, s közben az orosz Rubin Kazany gólnélküli döntetlent játszott a vendég Dinamo Kijevvel szemben.
   
"Nem sokat lehet mondani erről a találkozóról - értékelt José Mourinho, az Inter portugál szakvezetője. - Sajnos Wesley Sneijdert sérülés miatt nélkülöznünk kellett, s nem tudtuk őt megfelelően pótolni. A jobb csapat nyert."
   
A G jelű négyesben a BL-újonc román Unirea Urziceni meglepetésre legyőzte a már biztos továbbjutó spanyol Sevillát, s ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy túljusson a csoportkörön.
   
Az E csoportból az olasz Fiorentina és a francia Olympique Lyon jutott az egyenes kieséses szakaszba, míg az FC Liverpool az Európa Ligában folytathatja. A Debreceni VSC - amely szezonbeli utolsó BL-mérkőzését december 9-én Lyonban vívja - már biztosan kiesett a sorozatból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!