Sport

2009.11.02. 19:16

Háromból három kendós érem

Budapest - A Momiji-kupa a kendósok egyik legszínvonalasabb vetélkedője. Ezen a rendezvényen az alsó korhatár 35 esztendő, tehát magas danfokozatú és érettebb kendósok mutathatják meg tudásukat.

Novothny Ottó

A mezőnyben a magyarok mellett szerb és horvát sportolók is ott voltak. A veszprémi Bakony Kendo és Iaido Klub színeit hárman képviselték és remek teljesítményüknek köszönhetően a versengés klubon belül maradt.

A dobogó mindhárom fokára a veszprémi kendósok állhattak fel. Az aranyérmet Tóth László érdemelte ki, második Márkus Csaba, míg a harmadik Balogh Tibor lett.

A verseny után három kategóriában kezdődött meg a válogatás a 2010-es kendo Európa-bajnokságra.

A veszprémiek közül a junioroknál Tóth Bertalan kiváló teljesítménnyel győzött, Szemen Bence az ötödik helyen zárt. Kocsis Barbara tapasztalatokat gyűjtött az erős mezőnyben, míg Szabó Áron a felnőtteknél bronzérmet érdemelt ki. Cseke Sándor tisztességgel helytállt.

Balogh Tibor veszprémi klubvezető elmondta, még több rendezvényen folytatódik a legjobb kendósok kiválogatása. Ugyanakkor a sportvezető, sportoló egy hónapra Japánba utazik, ahol kendotudásán szeretne csiszolni, miközben igyekszik tovább javítani a Veszprém és Gifu megye közötti kapcsolatokon. 

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!