Sport

2009.11.19. 13:06

Vb-pótselejtezők - Portugália megkönnyebbült

Lisszabon - A portugál média egyöntetűen megkönnyebbüléssel számolt be csütörtökön arról, hogy a labdarúgó-válogatott szerdán kiharcolta a világbajnoki részvételt Bosznia-Hercegovinában.

MTI

Raul Meireles 56. percben szerzett gólja ugyanúgy 1-0-s sikert jelentett a vendégeknek, mint szombaton, hazai környezetben, így - a sérült Ronaldo nélkül - 2-0-s összesítéssel kvalifikálták magukat a jövő évi, dél-afrikai tornára. A portugálok a magyarok csoportjában második helyen végezve jutottak a pótselejtezős lehetőséghez.
   
"Végre a múlté a félelem, igen, ott vagyunk!" - írta a 24 Horas című bulvárlap.
   
Carlos Queiroz szövetségi kapitány munkáját sok kritika érte a selejtezősorozatban, a részvétel kiharcolása azonban érezhetően meglágyította a kétkedőket.
   
"Felnőtt ez a portugál együttes. Egy kemény mérkőzésen, forró hangulatban, rossz minőségű pályán éretten futballoztak. Lélekkel, koncentrációval... Egy igazi csapat." - értékelt az O Jogo című sportnapilap szerzője.
    
Queiroz azt mondta: hosszú évek óta tartó utazás után végre megvalósította álmát. A tréner korábbi kapitánykodása idején nem tudta kivezetni a válogatottat az 1994-es vb-re, így egy esetleges újabb kudarc esetén hatalmas össztűz zúdult volna rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!