Sport

2010.01.08. 18:41

Inkább az extra - Borsos Annát tehetsége az élvonalba repítette

Székesfehérvár - Nem érezte jól magát Veszprémben, ezért görögországi szakmai gyakorlatáról hazatérve az Extraligás fehérvári MÁV Előre SC együttesébe igazolt Borsos Anna, veszprémi röplabdázó.

B. Virág Rita

Az elmúlt hetek, hónapok a veszprémi Borsos Anna számára az erőgyűjtés jegyében teltek. A tehetséges, 21 éves röplabdás a nyáron négy hónapot Görögországban, Kos szigetén töltött szakmai gyakorlaton, így lemaradt az alapozásról. Az egyik legfőbb célja az, hogy ismét visszaszerezze régi formáját, s bizonyíthasson új csapatában, az Extraligás Fehérvárban.

- A nyáron úgy döntöttem, amikor visszatérek Kosról nem akarok tovább az NB I-es Veszprémi Egyetem SC-nél játszani. Az indokaim igen egyszerűek, magasabb osztályba vágytam, és nem is éreztem jól magam, a csapat rossz irányba változott meg, klikkesedés jellemezte, ezért nem akartam itt maradni - jelentette ki a játékos.

Októberben tért vissza Görögországból, s gyorsan egyezségre jutott a jelenleg hatodik helyen álló fehérváriakkal.

- Remekül érzem itt magam. Úgy érzem, megtaláltam a helyem. Fésűs Irén vezetőedző napi két órás edzéseket tart, de itt az első osztályban néha még ez is kevésnek tűnik - mesélte.

A Pannon Egyetem harmadéves turizmus szakos hallgatója úgy vélekedett, az élvonalbeli együttesek nagyobb ütőerőt képviselnek, játékosaik jóval magasabbak, felkészültségükben összehasonlíthatatlanok az NB I-esekkel.

- A fehérváriaknál a biztos bennmaradás az elsődleges célunk. Remélem, ez sikerül is, hiszen az alsóházban a középszakaszban a Miskolc és az UTE gyengébb csapat nálunk, viszont a Békéscsaba ellen csupán komolyabb koncentrációval és odafigyeléssel lehet esélyünk - hangsúlyozta.

Anna sportos családból származik, édesapja, édesanyja ma is hobbi szinten kosarazik, öccse is ennek a sportágnak hódol, egyik bátyja futott, másik magasugró volt, ezért természetes volt számára a rendszeres mozgás. Végül a Báthory iskolában, Bácskai Sándorné, Kati néni keze alatt ismerkedett meg a röplabdával. Végigjárta a korosztályos csapatokat, s innen került a VESC felnőtt csapatához.

- Fehérváron kitűnő az egység, fiatal a társaság, a lányok lelkesek és csak a röplabdával foglalkoznak, ezért remélem, nemcsak két éves szerződésemet tudom majd kitölteni. Naponta ingázom a két város között, a nyáron megspórolt pénzemből tudtam venni egy kisautót, így jóval egyszerűbb lett az életem.

Borsos Anna elmondta még, nincs biztos helye a fehérvári társaságban, mint korábban Veszprémben. Meg kell küzdenie a játéklehetőségért, de ezt cseppet sem bánja, mert tudja, csak így képes fejlődni.

A női röplabda Extraliga felsőházában a BSE, a Vasas, a Nyíregyháza, valamint a Gödöllő harcol a helyezésekért. Az alsóházban a bennmaradásért küzd a MÁV Előre SC, az UTE, a Miskolc és a Békéscsaba. Az NB I felsőházából a Kaposvár, a Veszprém, a Nyíregyháza és az Eger is esélyes a feljutásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!