Sport

2010.05.27. 14:40

Tisztújító fűzfői sportegyesület

Balatonfűzfő - Tisztújító közgyűlést tartott a Fűzfői Atlétikai Klub.

Novothny Ottó

A korábbi elnökség lemondott, hiszen közülük ketten önkormányzati képviselők is voltak, ami a törvények alapján összeférhetetlenséget jelent.

A 37 meghívott közül 33-an jelentek meg. A május 10-én 82. születésnapját ünneplő klub vezetése előbb az új tiszteletbeli tagokat köszöntötte. Valamennyien a klub érdekében végzett kiemelkedő munkájukért kapták az elismerést.

Bódiss József az ezredforduló óta tagja az egyesület elnökségének, miután évekig a fűzfői csapatban futballozott. Hét esztendővel ezelőtt, amikor a felnőtt társulat egyetlen pontot sem szerzett, bátran a szakosztály élére állt és új csapatot szervezett fiatalokból. Csala József szintén labdarúgómúlttal a háta mögött maradt a szakosztály vezetésében. A fűzfői focilét aranykorában hét csapat ügyes-bajos dolgait is intézte.

Marton Béla sportolóként, majd testnevelőként lett aktív részese a település sportéletének, 2000 óta a FAK elnöke, társadalmi munkában tett meg mindent a sportolókért.

Hegedűs Ferenc legendás alakja volt a fűzfői labdarúgásnak hosszú évekig. A halk szavú, szorgalmas jó ember posztumusz elismerését lánya vette át.
Ezután a tagok új vezetőséget választottak.

Az elnök Tóth János lett. A héttagú elnökségbe a négy szakosztály képviselői mellett (Csala András - kosárlabda, Oszvald Sándor - kézilabda, Bédai András - labdarúgás, Király István - természetjárás) még ketten kerültek be: Horváth István és Vati Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!