Sport

2010.06.04. 21:19

Eltört Drogba könyöke - Toure: Didier nem játszhat a vébén (frissítve: új nyilatkozatok)

Sion - Veszélybe került Didier Drogba szereplése az egy hét múlva kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután az elefántcsontparti támadó pénteken, a japánok elleni felkészülési mérkőzésen eltörte a könyökét.

MTI

A londoni Chelsea sztárjátékosa - aki ebben a szezonban 29 gólt szerzett a Premier League-ben - a 18. percben egy ütközés után ráesett a jobb karjára, s a sérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy le kellett cserélni.   

"Sajnos eltört a jobb könyöke, az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, mikor játszhat újra" - nyilatkozta Eric Kacou, a válogatott szóvivője.

A 32 éves csatár csapattársa, Kolo Toure később közölte: Drogba nem szerepelhet a világbajnokságon. Ugyanerről számolt be a L,Equipe című francia sportnapilap is, amely azonban utóbb hozzátette, hogy Drogba esetleg megoperáltatja magát, és esetleg valahogy mégis bevethető lesz a vb-n.

Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány csalódottan nyilatkozott, ugyanakkor azt mondta, meg kell nézni, hogy a csapat első számú alapembere tud-e valamilyen rögzítéssel futballozni.

A elefántcsontparti szövetség szűkszavú közleménye szerint egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy Drogba kihagyja a vb-t.

Az "Elefántok" június 15-én a portugálok ellen mutatkoznak be a tornán, később a brazilokkal, valamint az észak-koreaiakkal találkoznak a csoportkörben.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!