Sport

2010.07.07. 09:20

Tóth Norbert: sok érv szólt a Lombard mellett

Pápa - Szerződtetése majd minden félévben napirenden volt. Tóth Norbert szerint több tényező is közrejátszott abban, hogy Pápára tette át székhelyét.

Sikos Gábor

- Ha már nem Pesten vagyok, akkor szerettem volna nyugatra jönni, szombathelyi lévén a környéken maradni. Haladáshoz nem akartam visszamenni, a párom (Kiss Ramóna, a szerk.) pedig veszprémi, úgyhogy ez így épp ideális - mondta el Tóth Norbert, majd folytatta:

- Bíró Péterrel nagyon jó a viszonyom, szinte minden félévben felmerült, hogy esetleg idejövök. Véber Gyurinak is van ebben szerepe, játékosként és pályaedzőként is dolgoztunk együtt Újpesten. Úgy érzem, sikeres lehet ez a dolog - vélekedett a rutinos középpályás. Szerinte az első napok már igazolták döntését.

- Ez már a 18. első osztályú szezonom. Igazából sok újat nem lehet már nekem mutatni. Tudtam, mi fog rám itt várni, tudtam, hogy egy jó társaságba kerülök majd. Nem is csalódtam, az első benyomás abszolút pozitív. Egy fiatal, ambiciózus, lelkes csapathoz kerültem, úgy érzem megtaláltam a számításaimat itt - vélekedett a 19-szeres válogatott futballista, aki már túl van a négyszázadik élvonalbeli meccsén is (412).

Ez idő alatt összesen 77 alkalommal volt eredményes. Pályafutását a Haladásban kezdte, majd játszott Fehérváron, Zalaegerszegen, a Vasasban, a REAC-ban és a görög Panioniszban is.

Legsikeresebb és gólban legtermékenyebb éveit azonban újpesti színekben játszotta végig. Tagja volt az UTE utolsó bajnokcsapatának (1998), és nyolc, kitérőkkel tarkított szezonja alatt összesen 47 gólt jegyzett lila-fehérben. Tavalyi szezonban 22 meccsen egyszer tudott betalálni. Személyében egy rutinos, jó rugótechnikával megáldott játékos került Pápára.

A fanyalgók szerint túl van már pályafutása csúcsán, ám tény: nem ő lenne az első labdarúgó, aki a Lombardnál élné másodvirágzását.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!