Sport

2010.08.31. 17:07

Amikor a csődör becsődöl

Majdnem biztos, hogy bennem van a hiba, de mostantól igazán kiemelt figyelemmel követem majd, mi történik Overdose-zal.

Novothny Ottó

A magyar csodaló tizennégy győzelem után (legyünk szakszerűek, ebből azért jó néhány amolyan felhozó verseny volt, ahol nem az volt a kérdés, hogy nyer-e "Túladagolás", hanem az: hány testhosszal) elveszítette veretlenségét és Németországban a hetedik helyen ért célba. Ráadásul Baden-Badenben a vetélkedés második kategóriás volt, vagyis éppen innen lehetett volna továbblépni az előkelőbb mezőnybe.

Tény, hogy a vereség előtt a magyar csődör becsődölt: hosszú percekig húzták-vonták, amíg végre betaszigálták a rajtboxba. Olyannyira, hogy gazdája szerint a német házigazdák kivételeztek vele, mi több, még a szabályt is megszegték. Az előírások szerint ugyanis négy perc alatt kell készen állni a startra, miközben Overdose-zal nyolcat birkóztak a szakemberek.

Kevés jelentősége van, de azért nem mellékes: mindez nem jóindulatból történt, hanem azért, mert a verseny első számú sztárja, a fogadóirodák kedvence természetesen a magyar négylábú volt. Egyszerűen nem lehetett megtenni, hogy kizárják. Sajnos mindezek ellenére a hetedik hely óriási csalódás, még akkor is, ha azóta kiderült: a hajrában lovasa éreztette Overdose-zal, hogy feladták a vágtát, abban bízva, hogy így nem lesz akkora kudarc a pacinak a vereség. A szakemberek szerint ugyanis a ló pontosan tudja, hogy veszített: életében először kényszerült rá, hogy a riválisokat hátulról lássa a célba éréskor. Hogy aztán ez milyen hatással lesz győzelemre született lelkére, azt képtelenség megjósolni.

A sportsorsok ebben a helyzetben ágaznak ketté: van, aki az első vereség után megfutamodik, mások ebből a kudarcból rendkívüli erőt merítenek. Őszintén drukkolok, hogy Overdose a második csoportba tartozzon.

Címkék#Overdose

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!