Sport

2010.08.13. 17:34

Nyolcas döntőt várnak a dobók

Veszprém - Töreky Balázs és Fertig Fruzsina kalapácsvetők augusztus 19-én kezdik meg szereplésüket a szingapúri I. ifjúsági olimpián.

B. Virág Rita

Első alkalommal rendezik meg az ifjúsági korosztály legkiválóbb sportolóinak ötkarikás játékát. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubtól (VEDAC) két fiatal vehet részt a nagyszabású eseményen. Töreky Balázs és Fertig Fruzsina egyaránt kalapácsvetésben méretheti meg magát.

Fruzsina a hatodik, míg Balázs a harmadik a jelenlegi világranglistán. Ez alapján azt gondolom, jó esélyekkel vágnak neki a viadalnak - hangsúlyozta Zentai Tibor, a két atléta edzője. 

- Reményeink szerint mindketten bejutnak majd a nyolcas döntőbe. Mivel nagyon fiatal dobókról van szó, ezért azt gondolom, a legfontosabb számukra a tapasztalatszerzés. A játékok az olimpiai eszméről szólnak, az eredmény, megítélésem szerint, mellékes. Nyilván roppant boldog lennék, ha jól szerepelnének tanítványaim, ám ellenkező esetben sem lennék elkeseredve. Azt kértem mindkettejüktől, hogy élvezzék a viadal minden pillanatát, a nyüzsgést, hiszen az ember nem mindennap vehet részt olimpián.

A veszprémi dobók és trénerük augusztus 10-én utaztak el Szingapúrba és 29-én térnek majd haza.

- Nagyon hosszú ez a közel három hetes távollét. Ez jelenti mindnyájunknak a legnagyobb problémát, de bízom benne, hogy le tudjuk kötni magunkat és képesek leszünk a honvágyat is leküzdeni.

 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!