Sport

2010.10.15. 18:02

Egyértelmű volt

Balatonfüred - Teljesítette a kötelező feladatot a Balatonfüredi KSE, amely magabiztosan, hét góllal győzte le a Pécset a férfi kézilabda NB I pénteki játéknapján.

BKSE-Pécs
29:22 (13:9)
Balatonfüred, 500 néző. V.: Ágnecz, Sipos. Balatonfüredi KSE: SZABÓ T.  TOMBOR 4, Bakos 3, SZÖLLŐSI 4, Kovács Gy. 3, Sandrk 4 (2), PÁSZTOR 5. Csere: Szathmári, Szász (kapusok), Kis, Lelkes 2, Salamon 2, Ivanov, Németh 2. Edző: Sótonyi László. Pécs: Pókos  Boda 3, Abramovic 2, Lévay, Szabó, SZÖGI 3, Iváncsik Á. Csere: BARTUCZ (kapus), Szappanos 2 (1), Werner 1, Kovács G. 4 (2), Holdos 3, Gász, Vajda, Matus 1. Edző: Danyi Gábor.
Kiállítások: 18, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 32, ill. 53.

A mérkőzés egy perces gyászszünettel kezdődött, a Magyar Kézilabda Szövetség korábbi főtitkárára, a napokban elhunyt Madarász Istvánra emlékeztek a jelenlévők.
A nézőtéren foglalt helyet Iváncsik Tamás és Gergő, akik öccsük, Ádám játékára voltak kíváncsiak elsősorban.
Bakos két szép megmozdulásával kezdődött a találkozó, a balkezes átlövő góllal indított, majd a következő támadásnál hetest harcolt ki, amit Sandrk értékesített. Az első pécsi találat a 4. percben esett. A Füred könnyedén, magabiztosan kézilabdázott és a félidő közepére tetemes előnyt harcolt ki (10:3). Ekkor négy perces gólcsend következett, majd Tombor növelte a különbséget. A 24. perctől a Pécs nagy hajrába kezdett és egy 4:0-ás rohammal felzárkóztak a játékrész végéig.



Szünet után mintha az öltözőben maradtak volna a hazaiak, a Baranya megyei alakukat öt perc alatt két gólra megközelítette riválisát (14:12, 15:13). Sótonyi mester azonban jókor változtatott, Pásztort küldte zavarót védekezni, ami a pécsieket valóban megzavarta. Ettől kezdve már valóban csak egy csapat volt a pályán, a 48. percben 23:13 állt az eredményjelzőn. A hazaiak folyamatosan emberhátrányban küzdöttek, azonban ez sem zavarta őket, mert a hajráig tudták tartani a megnyugtató előnyt, 25:15.

A Pécs igyekezett kihasználni az emberelőnyös szituációkat, valamelyest fel is zárkózott (27:21), azonban a Németh szépségdíjas találattal hozta tudomásukra, hogy ezen a meccsen nincs keresnivalójuk.
A Balatonfüredi KSE a PLER-től elszenvedett, nem várt vereség után összeszedte magát és motiváltan, nagy akarattal küzdve magabiztosan szerezte meg a két pontot az újonc Pécs ellen.
A fürediek legközelebb, október 23-án, szombaton idegenben lépnek pályára. Az ellenfél a Ferencváros lesz.
 
 
A résztvevők így látták a mérkőzést

Sótonyi László:  Motiváltan kézilabdáztunk, elsősorban a védelmet tudom kiemelni. Úgy vélem, megérdemelten nyertünk ilyen arányban is. A mai naptól kezdve készülünk a jövő szombati Ferencváros elleni rangadóra.
Danyi Gábor:  Gyengén támadtunk, így keresnivalónk sem volt.
Tombor Csaba:  Harcosan védekeztünk, a támadásban viszont akadozott a gépezet, azon van még mit javítanunk a jövőben. A hozzállásunk tökéletes volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!