Sport

2010.12.06. 16:12

Veszprém legfittebb napja

Veszprém - Mintegy háromszáznyolcvanan mozogtak együtt a Veszprém Arénában Magyarország legnevesebb fittnesz előadóival.

Szabó Zsuzsanna

A sport és az egészség jegyében telt december 4-én, szombaton a 2. Tesco Fitt Napok veszprémi eseménye, ahol az egész napos mozgás mellett mindenkit jó zene és hangulat várt. Aki igazán friss és fitt volt, az már délelőtt tíz órától együtt aerobikozhatott a hat különböző stílusú órán, illetve edzésen, amelyeket a hazai fitneszvilág nagyágyúi tartottak.

A program Katus Attila Best Body alakformáló és zsírégető órájával kezdődött, aki a lelkes, olykor humoros vezénylés közben még a színpadról is leugrott a közönséghez, és együtt folytatta a gyakorlatokat a résztvevőkkel a küzdőtéren. A hatszoros aerobik-világbajnok érdeklődésünkre elmondta, ez a nap nem kimondottan azoknak szól, akik tökéletesen ismernek minden aerobiklépést, főként az a célja, hogy minél többen eljöjjenek és megismerkedjenek az aerobikkal és mozogjanak együtt egy jót.

Varró Gyula az Aerobik Performance keretén belül új zenére tanított be egy kicsit nehezebb koreográfiát, melyet nem mindenki tudott követni, de az óra végére a többségnek már ment. Személyes kedvencem Czanik Balázs brazil hangulatot idéző Capoeira Aerobic-ja volt lendületes mozdulataival és ritmusával, mely főleg a lábizmokat dolgoztatta meg. Kétségtelenül Szentgyörgyi Rómeó Fitt Napot, Veszprém! nevű órája volt a leghangulatosabb, latinos-táncos koreográfiájával és zenéjével forró hangulatot teremtett.

Az utolsó erőnléti órát Tatarek Rezső tartotta, aki azzal a felszólítással fogadta a résztvevőket, hogy mosolyt szeretne látni mindenki arcán, még ha nehéznek is érzik a feladatokat - a volt ökölvívó Iron Box Cross edzése keményen megdolgoztatta a közönség minden izmát. Az utolsó előadó, Dallos Ágnes jógával kombinált Pilates óráján ellazította a fáradt izmokat, a gyakorlatok elvégzését pedig szöveges magyarázatokkal könnyítette meg.

A Tesco Fitt Nap programjában az órák közötti szünetekben sem volt megállás: Strike Zone Class bemutatót tartott Szentpéteri Kriszta, valamint a Völgyikút Fitnesz DanceStep előadása következett. Szintén újdonságként szerepelt Szádvári Zoltán és Horváth Csilla Reggaeness animációja. Az utolsó szünetben a támogatók ajándékait sorsolták ki a regisztrálók között.

A Veszprém Aréna előterében az Életmód Expo és a Fitnesz Park kiállítói kaptak helyet. Az érdeklődők az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékeket, eszközöket ismerhettek meg és próbálhattak ki, valamint szaktanácsadáson vehettek részt. A mozgás szerelmeseinek legközelebb március 27-én, az 5. Testébresztő Aerobik Napon lesz lehetőségük ismét szervezetten tornázni a fővárosi SYMA Csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!