Sport

2011.01.09. 17:10

Egyértelmű bajnok

Magabiztos fölénnyel, négy pont előnnyel nyerte a másodosztály aranyérmese a Hungaropharma, a hagyományos Bajnokok tornája teremlabdarúgó viadalt.

B. Virág Rita

A Bajnokok tornáján minden évben a veszprémi szabadtéri kispályás pontvadászat különböző osztályainak első helyezettjei mérik össze erejüket. Természetesen nemcsak a felnőttek, akik ezúttal a junior megnevezést kapták, hanem a szeniorok is bizonyítási lehetőséget kapnak ilyenkor. A Veszprémi Szabadidő és Tömegsport Egyesület második alkalommal rendezhette meg a rangos eseményt a város 5000 férőhelyes katlanjában, a Veszprém Arénában, ahol gyakorlatilag nézők nélkül zajlott a rendezvény. Az érdektelenség azért is bántó, mert Veszprémben országos szinten is nagy az érdeklődés a kispályás foci iránt, gondoljunk csak arra a nagyjából száz alakulatra, amelyik évente részt vesz a városi bajnokságban, így furcsa, hogy a résztvevőkön kívül szinte senki sem volt kíváncsi a bajnokok csatájára.

 

Délelőtt a hat junior csapat jutott szóhoz és körmérkőzéssel döntött a helyezések sorsáról. Az első helyet teljesen megérdemelten, négy pontos előnnyel végül a másodosztály aranyérmese, a Hungaropharma alakulata szerezte meg. A második helyen a hatodikos Sik-víz zárt kilenc ponttal, míg a harmadik az első osztályú Fújtatók lett, ugyancsak kilenc ponttal. Közöttük végül az egymás elleni eredmény döntött előbbi javára - a Sik-víz 4:2-re verte a Fújtatókat. A negyedik helyezés a Második Esély nevű csapaté lett, az ötödik az Ászoké, míg nagy meglepetésre a Sirály Pizzéria az utolsó helyen szerénykedhet.

 

Érdekes, hogy a későbbi bajnok kicsit döcögősen kezdett, a Sirály Pizzéria ellen csak három másodperccel a vége előtt tudta begyötörni a győztes gólt, de innen már nem volt megállás. A 15 meccsen mindössze két piroslapot osztottak ki a nem túl acélos játékvezetők, ráadásul mindkettőt a Sik-vízből érdemelték ki. A két kiállítás jogos volt, de ettől függetlenül a bíráskodás színvonala bizony jócskán hagyott kívánnivalót maga után.

 

 

A szenioroknál az A csoport bajnoka, az Astrid győzött kapott gól nélkül, hibátlan mutatóval. Megelőzte a Tivafát (szenior 40), és a Harmadik félidőt. Negyedik helyen a Csopaki Öregfiúk végzett.

A tornán Molnár Pétert mindenképpen ki kell emelni, aki a junior és a szenior bajnokcsapatban is aktív szerepet vállalt.

A díjkiosztón Porga Gyula polgármester adta át az első helyezetteknek járó trófeát, a csapatok 40-40 ezer forintos sportszervásárlási utalvánnyal is gazdagodtak. A két második Takács László képviselőtől vehették át jutalmukat, és 30 ezer forintot költhetnek sportfelszerelésre. A harmadik helyért a 20 ezer forintos díjat a torna egyik támogatójától, Tüskés Pétertől kapták meg a bronzérmesek.

 


A szervezők Bajnokok Tornája eredményhirdetésén adták át a szabadtéri pontvadászat gólkirályainak járó különdíjat. Az élvonalban a Fújtatókból Szücs Roland volt a legeredményesebb, a szenior A-ban Szabó Péter (Astrid), míg a szenior 40-ben Nagy László (Tivafa). Megválasztották az év játékvezetőjét is. Görög Imre ugyancsak most vehette át a kiegyensúlyozott teljesítményéért járó elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!