Sport

2011.02.22. 17:03

Japánokkal közös kendo

Veszprém - A hagyományoknak megfelelően japán kendósokkal együtt gyakoroltak a sportág veszprémi hívei.

Novothny Ottó

Balogh Tibor a Bakony Kendo és Iaido Klub vezetője elmondta, hogy hosszú évek óta látogatnak a leghíresebb Budó Egyetemről fiúk és lányok a megyeszékhelyre, hogy csiszolják a magyar kendósok tudását.

Ezúttal is ez történt, a veszprémi bambuszkardforgatók több napot töltöttek együtt a japán mesterekkel, akiknek természetesen az edzéseket követően bemutatták a szűkebb és tágabb környezetet is. A közös kirándulások is hangulatosan teltek, de a fő szempont természetesen a gyakorlás volt. Az idén tavasszal Lengyelország lesz a kendo Európa bajnokság házigazdája, a magyar és benne a veszprémi válogatott sportolók már ennek jegyében is készültek. A japánok meghívták honfitársainkat a felkelő nap országába (ott egyébként már több veszprémi kendós is tanult) és ezúttal is reményüket fejezték ki a házigazdák, hogy a sportág őshazájában is találkozhatnak majd mostani vendégeikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!