Sport

2011.02.01. 10:43

Nem várt eredmény

Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban a Pápa meglepő vereséget szenvedett Kozármislenyben. A megerősödött hazaiak hátrányból fordítottak és nyertek.

Novothny Ottó

Kozármisleny - Pápa KC
 75:58 (8:18, 25:17,
17:10, 25:13)
Kozármisleny, 50 néző. V.: Radnóti, Kovács, Kozármisleny: Juhász 11, Boldizsár 6, Fehér 20/6, Gémes 24, Kis 4. Csere: Horváth N. 2, Komáromi 8, Lepsényi, Kiss. Edző: Csirke Ferenc. Pápa Motax Autó: Fülöp 2, Henrik 9/3, Horváth R. 6, Ács 13/3, Feigl 2. Csere: Szupper 13/9, Sömenek 13/9, Vajda, Horváth A., Perger, Benedek, Nagy. Edző: Vajda József.

Az új edzővel és a volt válogatott Gémes Leventével megerősödött Kozármisleny otthonában remekül kezdtek a vendégek, pedig a házigazdák nem titkolták: győzni szeretnének. Ennek ellenére látványos, gyors akciók végén folyamatosan növelte előnyét a Pápa, miközben a védekezése is összeállt, 9. perc, 8:18. A folytatásban sem változott a játék képe, a vendégek lendületesen küzdöttek, ráadásul a távoli dobások is betaláltak, 13. perc, 15:28. Később elsősorban Ács betöréseinek köszönhetően sikerült távol tartania magától ellenfelét a pápaiaknak.


Öt perc elteltével érthetetlen rövidzárlat állt be a Pápánál, eladott labdákat követően a házigazdák megkezdték a felzárkózást. A fél-időben 33:35 állt az eredményjelző táblán. A hosszabb pihenőt követően ismét nem változott a játék: a pápaiak sokat rontottak, amit a vendéglátók kegyetlenül kihasználtak. A Kozármisleny 12:3-as játékrésszel nemhogy átvette a vezetést, hanem jelentős előnyt is szerzett, 24. perc, 45:38. A hullámzó játékban ezután Sömenek és Szupper pontjaival nem hagyta magát lerázni a Pápa. Az utolsó tíz percben az események folytatódtak, 32. perc, 60:55. Sorsdöntő pillanatokban azonban nem estek be a hárompontos pápai kísérletek, és a tovább-ra is nagy akarattal harcoló hazaiak elhúztak és végül nyertek.

A hazaiak könyörtelenül kihasználták a pápaiak második félidőbeli hibáit és végül teljesen megérdemelten győztek.
Vajda József: - Az első félidőben jól játszottunk, a másodikat viszont elrontottuk. Újbudán javítanunk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!