Sport

2011.03.28. 15:21

Nem jött össze a meglepetés

Ajka - Tavaly a kontinensbajnokság után "besokallt" és leállt. Néhány hónap kihagyás után idén újra gőzerővel készült, ám a hétvégén nem sikerült megvalósítania tervét.

Novothny Ottó

Az ajkai Kis Gergőről van szó, aki a budapesti Eb után csalódottan hagyta abba az úszást. Az Európa-bajnok, olimpiai hatodik helyezett sportoló aztán pár hónap gondolkodás után a folytatás mellett döntött, és jelentkezett mesterénél, Farkas Andrásnál.
A nagyszerű páros ismét együtt dolgozott tehát, és arra készült, hogy a hétvégi Budapest-bajnokságon meglepik riválisaikat: 400 vegyesen Cseh László mögött Kis megússza a második legjobb időt és rajthoz állhat a sanghaji világbajnokságon.

Az előkészületek jól sikerültek, hiszen Gergő 400 gyorson remek idővel győzött, ami bizonyította, hogy jó formában van. (Korábban 200 pillangón már bronzérmet szerzett.)
Vasárnap délelőtt rendezték a 400 méteres vegyes úszás selejtezőit, ahol Cseh hamar "kiszállt" a versenyből, kilencedik helye azt jelentette, hogy a döntőben nem kíván versengeni Kissel. Így aztán az ajkai fiatalember a remélt 4:12.96-os idő helyett 4:28.79-cel ért célba, ami nagy csalódás. Nem is maradt következmények nélkül a dolog, Gergő összecsomagolt és "eltűnt".

 


 
- Nehéz ügy, az biztos, csak 400 és 800 gyorson indulhat így a vébén - értékelt Farkas András. - Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, de az a véleményem, hogy Gergő formája alapján egyedül is képes lett volna a megfelelő idő elérésére. Fejben azonban korán feladta.
Az ajkaiak közül a Budapest-bajnokságon Kiss Kata 50 és 200 méter háton egyaránt harmadik helyen csapott célba. A veszprémi Balaton Úszó Klub színeiben Rákos Patrik négyszer végzett a negyedik helyen (50 pillangó és gyors, 200 és 400 gyors), míg Rasovszky Tamás 1500 gyorson a hetedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!