Sport

2011.07.11. 18:43

Részvételi csúcs a Sirály-kupán

Balatonfőkajár - Soha korábban egyszerre ennyi repülésre alkalmas szerkezet nem állt a helyi repülőtéren: hatvannyolc egység jelentkezett a 12. Sirály-kupára.

Novothny Ottó

Az ultrakönnyű sárkányok, siklórepülők és merevszárnyú gépek ellepték a repülőtér előtti területet és várták a házigazdák utasításait.

Vörös Gyula főszervező elmondta, hogy maradéktalanul sikerült valamennyi feladatot végrehajtani, ráadásul egyetlen karcolás nélkül teljesítették a versenyelőírásokat a résztvevők. A motoros gépekre álló motoros célra szállás, navigációs feladatok, üzemanyag-takarékossági vetélkedő várt. A siklórepülők pilótái előtt egyetlen cél lebegett: minél messzebre eltávolodni a főkajári helyszíntől.

A mezőnyben ott volt Thúróczy Endre többszörös Európa- és világbajnok, kitűnő versenyző, aki párjával, Kovács Katalinnal papírforma győzelmet szerzett. Ugyanebben a mezőnyben a tapolcai Boda Tamás az ötödik helyen zárt.

Érdekesség, hogy a vendéglátók kiegészítő programokról is gondoskodtak, így volt néptánc, sőt hastáncbemutató, illetve a szlalombajnokság első helyén álló Szikrai Zsolt is elkápráztatta a Sirály-kupa mezőnyét és kísérőiket.

Végeredmény, motorosok: 1. Thúróczy EndreKovács Katalin (Dunaújváros), 2. Ferinc VinceRákos Gábor (Nagykanizsa), 3. Hajek Ferenc, 4. Dianovics Balázs Dianovics Vera (valamennyien Dunaújváros), 5. Boda Tamás (Tapolca).

Siklórepülők: 1. Grúber Ferenc (Budakeszi), 2. Borbély Tibor, 3. Dobrocsi Kálmán (budapestiek).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!