Sport

2011.08.11. 19:25

A legjobbak közé kerültek

Veszprém, Sümeg - A legjobbak között indulhat a 2011/12-es bajnoki évadban a Veszprémi Egyetem SC női és a Sümegi RE férfi röplabda csapata.

B. Virág Rita

A Magyar Röplabda Szövetség legújabb határozata szerint a 2011/12-es bajnoki évadban megszűnik az extraliga, egy osztályosra szűkül az élvonalbeli pontvadászat miután a nyári szünetben vagy fél tucat férfi és női klub anyagilag ellehetetlenült és megszűnt. A döntés értelmében a férfiaknál 12, a nőknél 13, vagy 14 gárda versenyez majd a minél jobb helyezésekért.

A férfi mezőnyben megyénket csupán egyetlen alakulat, a Sümegi RE képviseli, miután a Veszprémi Röplabda Club visszalépett  a legmagasabb osztálytól.

- A nyáron komoly változásokon ment keresztül a csapat. Távozott Erdei Tamás és Porkoláb Tamás, akik Somogyjádon folytatják a pályafutásukat, valamint Koós Krisztián is - kezdte Rédei János, a Sümegi RE elnöke. - Pótlásukról már gondoskodtunk, hiszen nálunk folytatja Puspán Balázs, Cziczó Gábor, Németh Zoltán és Bánhegyi István is, akik valamennyien a széthullott Veszprémi Röplabda Clubtól érkeznek. Szeretném hozzátenni, velük már a szezon zárulta előtt megegyeztünk, vagyis nem más kárán szeretnénk előbbre jutni. Leigazoltuk még a szombathelyi Bedőcs Gergelyt, aki hosszú évekig Ausztriában légióskodott.

Rédei János elmondta, Sümeg városa teljes mellszélességgel támogatja a röplabdázókat és az új évadban méltán remél a sportkörtől szép eredményt.
 
- Augusztus 11-én kezdtük meg a felkészülést. Szeretnénk, ha Botos Ferenc szakmai igazgatóként segítené klubunkat. Az edzői posztra egyetlen jelöltünk van, Mészáros Péter személyében, akinek a státuszát egyelőre meg kell találnunk.

A SRE célja a 12 csapatot számláló bombaerős mezőnyben a biztos bennmaradás. A gárda napi egy edzéssel készül. A hétvégén Dunaújvárosban vendégeskedik, ahol a házigazda Dunaferrel, a Kecskeméttel és az ifjúsági válogatottal játszik felkészülési tornán. Augusztus 27-én, Sümegen ugyancsak négyes tornát tartanak, ahol a Dunaferr, a Kaposvár, valamint a Dág lesz az ellenfél.
A női mezőnyben a Veszprémi Egyetem SC-nél felemás érzelmekkel fogadták az összevonás hírét.
 
- Az összevont NB I nem várt költségeket ró ránk, viszont az örömteli, hogy válogatott játékosokkal felálló kiváló csapatokat is láthat a veszprémi közönség - hangsúlyozta Marton József, a VESC szakosztály vezetője.

Elmondta még, a nyáron megtalálták Oláh János utódját  a feladatkört szeptember 1-től Katona Péter látja el. A keret is alaposan megerősödött, hiszen Bodnár Rita az egyetlen távozó, visszatér viszont Szelle Dóra, Jezerniczky Tímea és Pintér Eszter is.
 
- Az előző szezon túlontúl izgalmasra és küzdelmesre sikeredett, de végül kiharcoltuk a bennmaradást. Szerintem ennek nem mindenki örül, de az számunkra mindenképp elismerés, hogy a "jóakaróink" által kiajánlott játékosaink végül önszántukból mind visszatértek  - fogalmazott a szakosztály vezető.

Marton József beszámolt arról is, a junior csapat irányítását Földesi Nórára bízták. A társaság jövő héten kezdi meg a munkát, egyelőre edző nélkül, mert Katona Péter németországi munkájából csak szeptemberben tér vissza.
 
- A nagy nyári játékoskeringő után még nem látni tisztán, hogy ki, milyen játékerőt képvisel. Szerintem majd négy-öt alakulattal lehetünk versenyben a biztos bennmaradást jelentő helyezésekért.

Haldoklik a magyar röplabda sport. Hetente jön a hír a klubok megszűnéséről, anyagi ellehetetlenüléséről. Így van ez Veszprémben is. A két éve még negyedik férfi röplabdások is beadták a kulcsot és a hírek szerint csak  az NB II-ben indulnak majd. De hogy kik alkotják a csapatot, az nagy kérdés, hisz a társaság fele már eligazolt. Vajon egy ilyen bukta után még talpra lehet állni? Újjá lehet építeni az utánpótlást? Van erre kereslet Veszprémben? Mert néző még az extraligában is alig ötven akadt meccsenként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!