Sport

2011.09.21. 07:21

Sportágválasztó Kis Gergővel

Megyei körkép - Öt megyei helyszínen, Veszprémben, Ajkán, Pápán, Várpalotán és Tapolcán két nap alatt tízezren vettek részt a II. Nagy Sportágválasztón.

B. Virág Rita

Tavaly csak a megyeszékhelyen vállalkoztak a rendezvény lebonyolítására, azonban  idén Ajka, Várpalota, Pápa és Tapolca is csatlakozott a remek kezdeményezéshez.

A királynék városában a két nap alatt hatezer látogatót regisztráltak a szervezők. Veszprémben harminc sportág mutatkozott be nagy sikerrel, és akadtak újdonságok is. Sok gyerek kipróbálta a jégkorongozást, amelynek képviselői a közelmúltban alakítottak új egyesületet.

Természetesen a hagyományos veszprémi sportágak is kivonultak, így a kézilabda, a futball, az atlétika. Az MKB Veszprém KC-t Gulyás Péter, a Balatonfüredi KSE-t Tombor Csaba, Salamon Ádám, Szabó Tamás, valamint Kovács György képviselte. 

Ajkán Kis Gergő kétszeres világbajnoki bronzérmes úszó volt a díszvendég. A gyerekek szinte megrohamozták a helyszíneket, igyekeztek mindent kipróbálni, és a leglelkesebbek a bemutatóedzéseken is részt vettek. A két nap alatt több mint kétezren voltak kíváncsiak a sportágak bemutatkozására.  Nagy sikere volt a színpadi fellépéseknek is, a Dinamik Rock and Roll, a Forma Fitt SE és a Flower Aerobik Klub tagjai látványos műsorral szórakoztatták a kilátogatókat.

Várpalotán a szervezők azt emelték ki, bebizonyosodott számukra, hogy az ilyen jellegű rendezvényekre nagy igény van. Jellemző, hogy a sportágválasztó óta egyfolytában csörög a telefonjuk a különböző sportegyesületek elérhetősége miatt. Itt nagyjából hatszázan vettek részt a 15 sportág bemutatkozásán.

Tapolcán a két nap alatt ötszáz gyerek és felnőtt fordult meg. A 12 sportág közül a karatésok, a tájfutók, a vívók, valamint a sakkozók könyvelhették el a legnagyobb érdeklődést, náluk jelentkezett a legtöbb fiatal, hogy szívesen kipróbálná az adott sportágat. Az esemény megnyitóján kézilabdás sztárok népszerűsítették a sportágukat és magát a kezdeményezést. Itt volt az MKB-tól Ilyés Ferenc, Schuch Timuzsin, a Balatonfüredtől Pásztor István, Németh László és Szathmári János, a Veszprém Barabástól pedig Mayer Szabina, Bulath Anita és Hanczvikkel Zsanett.

Pápán legalább kétezer érdeklődő tért be a városi sportágválasztóra, ahol negyven egyesület és kis csoport 38 sportágat képviselt. A rendezvényen olyan érdekes kiegészítő programokat is kínáltak, mint a toronyépítés, de a vállalkozó kedvűek abban is összemérhették erejüket, ki milyen erővel lövi meg a labdát. Ugyan a második nap délelőttjén nem volt akkora nyüzsgés, ám a klubok kihasználták ezt: az íjászok például fociztak, a sakkozók lovagoltak.

 
 

Kis Gergő örömmel szerepelt Ajkán


- Nagy élmény volt részt venni olyan sok gyerek és fiatal között a nagy sportágválasztón. Rengeteg gratulációt, elismerő szót kaptam, ami nagyon jólesett  - kezdte a kétszeres világbajnoki bronzérmes úszó, Kis Gergő. - Azonban azt nehezményeztem, hogy az úszók nem képviseltették magukat az eseményen. Azt javasoltam a szervezőknek, jövőre az uszodát is jelöljék ki helyszínül, és akkor nem lehet kérdés, hogy az úszás is ott lesz a kipróbálható, megismerhető sportágak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!