Sport

2011.12.05. 09:40

Mindkét élvonalbeli röplabdaegyüttes kikapott

Miskolc, Dág - A női röplabda NB I-ben nyerhető mérkőzésen maradt alul a Veszprém, míg a férfiaknál a Sümeg sajnos megint simán kikapott, ezúttal Dágon.

zaol.hu

Miskolc-VESC
3:1 (22, 23, 22, 18)
Miskolc, 150 néző. V.: László, Vári. VESC: Tobak, Környei, Telek, Szelle, Földesi, Jezerniczky. Csere: Pintér (liberó). Edző: Katona Péter.
A hosszú utazás dacára jól kezdett a Veszprém a Miskolc otthonában, és egészen húsz pontig nála volt az előny. Ezután azonban a hazaiak ügyes támadásbefejezésekkel előbb egyenlítettek, majd fordítottak és megnyerték a játszmát is. A második felvonásban fordult a kocka: a hazaiak folyamatosan vezettek, azonban a hajrára elfáradtak, az egyetemisták pedig ezt kihasználva egalizáltak. Kezdődhetett minden elölről. A harmadik játékrészben a Miskolc pontosabb nyitásokkal hat ponttal ellépett ellenfelétől, és ezt a különbséget a VESC már nem tudta a befejezésig ledolgozni. A negyedik szettre teljesen elfogyott a vendégek ereje, alábbhagyott a lelkesedés is, így a házigazda megnyerte a mérkőzést.
Katona Péter: - Nyerhető volt ez a meccs. Sorsfordítónak érzem, hogy az első játszmát elbuktuk a végjátékban.

Dág-Sümegi RE
 3:0 (16, 17, 16)
Dág, 250 néző. V.: Horváth, Pruckner. Sümeg: Soós, Kaposi, Puspán, Petre, Németh, Cziczó. Csere: Gőczi, Lakics, Bedőcs. Edző: Fehér Tibor.
Liberó nélkül utazott el Dágra a Sümeg. A hazai pályán a legnagyobbakra is életveszélyes Dág az elején nem tudta leszakítani ellenfelét: 10-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ezután ellépett a házigazda (15:10), ám hiába kért időt Fehér edző (18:11), tanítványai egyre nagyobb hátrányba kerültek. A Sümeg nem tudott megújulni a szett végére sem, és végül a Dág simán behúzta a játszmát. A folytatásban Soós helyett Gőczi kapott lehetőséget. A Sümeg 11:8-ig tartotta a lépést, azonban a sáncjátékba és a támadásokba is sok hiba csúszott, így a Dág be tudta fejezni a második játékrészt is. A harmadik felvonásban cserékkel frissített Fehér Tibor, ennek következtében 14 pontig rendre a Sümegnél volt az előny, de jó nyitásokkal a Dág átvette a kezdeményezést és nyerte a meccset.
Fehér Tibor: - Sokkal pontosabb volt az alapjátékunk, mint korábban bármikor, viszont a  sáncmunkánk és a támadás pontatlansága, gyengesége megpecsételte a sorsunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!