Sport

2012.01.22. 10:04

Nem maradt nyitott kérdés

Sümeg - A Sümeg RE NB I-es férfi röplabda csapata biztosan verte a Debrecen együttesét a legutóbbi bajnokin.

B. Virág Rita

Sümeg-DEAC 3:1 (22, 14, -25, 10)
Sümeg, 300 néző. V.: Kiss, Tillman.
Sümeg RE: Gőczi, Puspán, Németh Z., Cziczó, Kaposi, Petre. Csere: Soós, Bedőcs, Németh E. (liberó). Edző: Gőczi István.

Erős nyitásokkal és pontos támadásokkal kezdett a házigazda, aminek eredményeképp rendre egy-két ponttal ellenfele előtt járt. A Debrecen mindent megpróbált a felzárkózás érdekében, ám a Sümeg valamennyi kísérletet és megakadályozta és megszerezte a vezetést. A folytatásban Soós és Bedőcs érkezett friss emberként, ami nagy lendületet adott a hazaiaknak. Még magabiztosabbá vált a SRE, nemcsak a mezőny-, hanem Cziczó vezérletével a sáncmunka is kiemelkedő volt, így gyorsan 2:0-ra alakult az állás.

A harmadik játékrészben megtört a lendület, s bár 8:6-ra még a Sümegnél volt az előny, a Debrecen előbb egyenlített, majd 17:13-ra elhúzott. A vendéglátók nagyon igyekeztek, ám hiába dolgozták ki sorozatban a ziccereket, a labda rendre outon pattant. Az utolsó erőit mozgósítva valahogy mégis visszajött a Sümeg 24:24-re, de a végjáték már egyértelműen a szerencsés Debrecené lett. Ez olyannyira felpaprikázta Gőczi Istvá tanítványait, hogy a negyedik felvonásban minden nyitott kérdést lezártak, 8:1-es nyitány után simán hozták a meccset.

A Sümeg színeiben utolsó bajnokiját játszotta a román idegenlégiós Petre Eduárd. A találkozó stílusosan az ő nyitásával ért véget.

Gőczi István: - A héten gyakoroltakat éles helyzetben is viszont láttam, aminek nagyon örülök. Azonban bőven van még mit finomítani a játékunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!