Sport

2012.02.13. 09:05

Csak egyetlen biztató röplabdás játszmát hoztak össze

Dunaújváros - A jóval esélyesebb Dunaferr SE hozta a kötelezőt, vagyis legyőzte a Sümegi RE alakulatát a férfi röplabda NB I-ben, az alapszakasz utolsó fordulójában.

B. Virág Rita

Dunaferr_Sümegi RE
 3:0 (12, 17, 21)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Nagy, Szél. SRE: Soós, Bedőcs, Németh Z., Cziczó, Gőczi, Kaposi. Csere: Madár, Bogdán (liberó), Molnár, Lakics. Edző: Gőczi István.
 
A hazaiak szempontjából a négy közé jutásról döntő mérkőzésen jól kezdtek a vendéglátók, remek nyitásokkal 6:0-ra elléptek. A Sümeg csak szenvedett a nyitásfogadásokkal,  így pillanatok alatt véget ért az első játszma. A folytatásban a Dunaferr négy-öt ponttal elhúzott (16:12), de a sümegiek sáncjátéka egyre jobban összeállt, és a támadás- befejezések is pontosabbak lettek, így a Dunaferr nem nyugodhatott meg.

Elsősorban Németh Z. agilis játékának köszönhetően a vendégek csak a végjátékban engedték nagyobb távolságra az újvárosiakat. A harmadik felvonásban változtatott a felálláson Gőczi edző, ennek köszönhetően látványosan megváltozott a meccs képe. A két fél fej fej mellett haladt, a Dunaferr képtelen volt leszakítani riválisát (11:11, 16:15). Cziczó sorozatban gyártotta a pontokat, s 20:18-as állásról kezdődött a végjáték, ahol a tapasztaltabb házigazda behúzta a szettet és ezzel a meccset is.

A Sümeg játéka fokozatosan javult, ám ez is kevés volt a dobogóra is esélyes Újváros otthonában. Az is eldőlt, hogy az SRE a 9. helyért csatázhat tovább a Debrecen ellen.
 
Gőczi István: - Az utolsó játszmában látottak biztatást adhatnak a jövőre nézve, vagyis a Debrecen elleni csatára is már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!