Sport

2012.06.25. 05:17

Olimpiai bajnokok Balatonfüreden

Balatonfüred – Ennél szokatlanabb látvány talán csak napokkal ezelőtt fogadta a füredi móló környékén sétálókat: akkor egy autó állt a víz közepén, most olimpiai bajnokok szórták a gólokat.

Novothny Ottó

A móló melletti vízfelületen apró pályát alakítottak ki a szervezők, miközben hangosbemondó sorolta a játékosok neveit. A pirosak és a kékek játszottak egymás ellen, a játékvezető csónakban ülve fújta a sípot. A parton pedig rengetegen pipiskedtek az első sor mögött, hogy láthassák az olimpiai bajnokokat: Kásás Tamást, Hosnyánszky Norbertet, Varga Dénest és a többieket.



A hozzáértők pedig a sok szép gól mellett még egy meglepetést is kaptak: a meccs végén Kásás a kapuban bukkant fel a nézők legnagyobb örömére.

– Kíváncsi vagyok, mikor lesz már végre a vízilabda a nyár sportja – sóhajtott nagyot a parton ülő Varga Dániel, aki szintén ötkarikás bajnok ebben a szakágban. – Elkéstem, ezért nem játszom – adott gyorsan magyarázatot a szárazföldi tartózkodásra. – Korábban játszottam már tengerben, de a Balatonban ez lett volna az első. Biztos lesz még rá lehetőségem – tette hozzá.



– Mi a jobb: a csend a csapat körül vagy a felhajtás?

– Peking után magasztosabb hangulatban voltunk, izgalmas időszakra emlékszem. Azóta viszont elmaradtak az eredmények, de iszonyatosan hiányzik nekünk a győzelem érzése. Biztos vagyok benne, hogy Londonban mindent megteszünk a siker érdekében. Előtte folyamatosan edzőtáborban leszünk, illetve Olaszországban, majd Írországban készülünk egy-egy tornával.



Közben a közönség tapsolt, éljenzett a fifikás megoldások után, a kívülről keménynek tûnő víz alá nyomásoknál pedig lélegzet-visszafojtva várta, hogy felbukkanjon a sértett fél. Szerencsére a létszám ugyanannyi volt a játék végén, mint az elején, így Kemény Dénes szövetségi kapitány mindenkit visszakapott a meccset követően. Kásásék pedig vidáman integetve búcsúztak a parton állóktól. Labdarúgók is nézték a mérkőzést Futács Márkó csinos barátnőjével és Gulácsi Péter barátjával (a Liverpool kapusával) nézte a vízilabdázók meccsét.

– Lellei vagyok és áthívtak erre az eseményre. Szívesen jöttünk, remekül érezzük magunkat – mondta a másodosztályú Portsmouth csatára. – Nem fogadtam el az angolok ajánlatát, de idegeskedni nincs okom, hiszen a Crystal Palace és a Leicester City is bejelentkezett értem. Egy hetünk van még, aztán utazunk vissza a szigetországba – mondta végül a 22 éves csatár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!