Sport

2012.08.30. 14:59

NB I. - Lombard Pápa: Most nyerni kell!

Pápa - Zajlik az élet a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatánál: menesztették Bene Ferenc vezetőedzőt, akinek azóta gőzerővel keresik az utódját, próbajátékon lévő csatárt tesztelt a klub, a középpályára pedig érkezett egy labdarúgó a Diósgyőrből. Eközben a szombati, Kaposvár elleni bajnokira Kovács László kapusedző készíti fel a keretet.

Polgár Tibor

Öt forduló alatt mindössze két pontot gyűjtöttek az NB I-ben a pápai focisták. Az összképet jelentősen árnyalja, hogy a sárga-feketék megfordultak már a két bajnokaspiráns otthonában, míg az Albert-stadionban 75 percet emberhátrányban kellett futballozniuk, így valójában inkább a sikertelenül megvívott hazai találkozók miatt lehet hiányérzete a bakonyaljai klubnak és szurkolóinak. Arra viszont már sosem kapunk választ, hogy akkor is mennie kellett volna-e Bene Ferencnek, ha a Paks és az MTK ellen Seye lövései a kapufáról nem kifelé pattannak, hanem a hálóban kötnek ki. Ugyanakkor kétségtelen, a szezon két hazai meccsén gólképtelen volt a Lombard, ezért is járt a csapatnál próbajátékon a Kecskemétről ismert csatár, Sindou Dosso. Az elefántcsontparti támadó a szakmai stáb véleménye szerint nincs olyan fizikai állapotban, hogy azonnal bevethető legyen, így már elköszöntek tőle.

Ellenben egy diósgyőri kölcsönjátékossal megerősítette játékoskeretét a Lombard: a két NB I-es klub egyezsége alapján Youssef Sekour 2013. június 30-ig teszi át székhelyét a Perutz Stadionba. A marokkói-francia kettős állampolgárságú, 24 éves védekező középpályás 2012 januárjának végén igazolt Miskolcra. A tavaszi szezonban 11 mérkőzésen lépett pályára a borsodi piros-fehéreknél, a klub színeiben pedig emlékezetes gólt lőtt Kaposváron. A 2012/2013-as bajnokság eddigi öt játéknapján nem jutott szóhoz, a következő fordulótól viszont már a bakonyaljaiakat segítheti.

Az viszont még kérdéses, hogy ki vezényli majd a pápaiakat a kispadról a szombat délutáni bajnokin. Ha a klubvezetés a mérkőzés napjáig nem találja meg Bene Ferenc utódját, akkor az edzéseket jelenleg vezető kapusedző, Kovács László kezében marad a karmesteri pálca a somogyiak elleni találkozón.

- Normális hangulat uralkodik a csapatnál, a játékosok becsülettel dolgoznak, mindenki a hétvégi bajnokira koncentrál. Természetesen fel vagyok készülve arra, hogy ha a helyzet úgy hozza, nekem kell leülnöm a Lombard kispadjára. Az edzéseken az irányításom alatt elsősorban a támadásokra helyezzük a hangsúlyt, támadó szellemű futballt kell játszanunk szombaton. Mindenféleképpen gólt kell lőnünk a Kaposvárnak, hiszen csak így lehet megnyerni ezt a fontos mérkőzést. Más célunk nem lehet, kizárólag a három pont megszerzése - nyilatkozta a Naplónak Kovács László.

A tapasztalt labdarúgóedző, aki kapusként tizenkétszer viselhette a magyar válogatott mezét, kérdésünkre elmondta, a szombati kezdőcsapat körvonalairól még korai lenne beszélni, ugyanis a kisebb sérüléseket összeszedő futballisták (Lazar Arsic, Simon András), illetve a visszatérő játékosok beleszólhatnak a Pápa szombati összeállításába.


Bíró Péter nem tartozik a kapkodók közé

Szemán György az edzőváltással kapcsolatban kérdésünkre elmondta, Bíró Péter egyáltalán nem nevezhető kapkodó tulajdonosnak, alaposan átgondolta a Bene Ferenc menesztéséről meghozott döntését, amit összességében hosszabb tendencia eredményezett.

- Közös megegyezéssel váltak el útjaink, Bene Ferenc úriember, és Herédi Attilával együtt pillanatok alatt meg tudtak egyezni a szakításról. Ez is mutatja, nagy viták nincsenek és nem is voltak közöttünk. Azonban úgy ítéltük meg, hogy az őszi szezon hazai mérkőzéseinek teljesítménye hosszú távon kevés lesz a céljaink elérésére, egy edzőváltással pedig új, pozitív impulzusok érhetik a csapatot fogalmazott a klubigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!