Sport

2012.08.30. 15:34

NB II. - A ZTE lesz az FC Ajka ellenfele szombaton

Ajka - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában az FC Ajka a bajnokság egyik legnagyobb favoritját, a Zalaegerszeget fogadja szombaton.

Novothny Ottó

- Újabb nehéz mérkőzés előtt állunk, igaz, szerintem nem is lesz könnyű csata ebben a bajnokságban - kezdte Németh Zoltán, az ajkaiak mestere. - A ZTE alakulóban lévő együttes, amelynek tengelye igen erős. Ezekhez a rutinos játékosokhoz próbálják hozzáilleszteni az ügyes fiatalokat.

- Egyelőre még úgy tűnik, hogy akadozik a gépezet.

- Ez nem szabad, hogy bárkit megzavarjon. Mindkét mérkőzését láttam az egerszegieknek. A Győr ellen kettő büntetőt hibáztak és így ikszeltek, míg a Gyirmóttal szemben simán vezettek, majd emberhátrányba kerülve játszottak döntetlent. Alakul a csapat és szerintem nagyon erős lesz.

- Feltételezem, vannak fegyvereik a meccsre.

- Ugyanaz, ami eddig: megalkuvást nem tűrve gürcölünk a győzelemért. Nagyon bízom benne, hogy ez jó játékkal is párosulni fog hamarosan.

- Tény, hogy a héten beleerősítettek.

- Sowunmi egy hete velünk készül, jó a hozzáállása a munkához, pontosan beleilleszkedik a társaságba. Rutinos, válogatott szintű támadó, aki egyelőre még kis játékhiánnyal küzd, de nagyon remélem, hogy húzóember lesz.

- Az Ajkában játszik a liga egyik leggólerősebb csatára, Mihalecz. Két dudás egy csárdában...

- Ez semmiféle feszültséget nem szabad, hogy keltsen bárkiben. Az az ideális állapot, amikor minden posztra két ember verseng. Így lesz velük is, nincs senkinek bérelt helye a csapatban, meg kell harcolni azért, hogy valaki bekerüljön az együttesbe. Megjegyzem, a héten Mihalecz éppen beteg volt, tehát nem is tudott velünk készülni.

- Újabb győzelem várható?

- Hazai pályán kizárólag ez lehet a célunk. Egyértelműen erre törekszünk a Zalaegerszeg ellen is.


Németh Zoltán remekül érzi magát

- Egyelőre semmi probléma nincs - válaszolta a hogyan érzi magát Ajkán kérdésre Németh Zoltán. - Igaz, ez természetesen nagymértékben függ a csapat szereplésétől is. Miután sikerrel vesszük az akadályokat, ez befolyásolja az én hangulatomat is - tette hozzá a vezetőedző. Elárulta azt is, hogy korábban évekig Real Madrid szurkoló volt, de aztán a nagy bevásárlások idején kissé kiábrándult a klubból és manapság inkább a Barcelonáért szorít. Így aztán nem örült, hogy a katalánok elveszítették a Szuper Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!