Sport

2012.09.15. 07:58

Veterán atlétikai sikerek

Veszprém - Három érmet, köztük két aranyat szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szenior atlétái a közelmúltban megrendezett Európa-bajnokságon.

Munkatársunktól

A 18. Veterán Atlétikai Európa-bajnokságot Cseh-, Lengyel- és Németország közösen bonyolította le a közelmúltban, ahol 38 ország mintegy 3800 versenyzője tette próbára magát. Hazánkból 68 atléta nevezett, akik összesen hét arany-, hét ezüst-, valamint három bronzérmet gyűjtöttek. A VEDAC-ot összesen négy sportoló képviselte, akik remek eredményeket értek el.

Az eredmények ismertetésében az élre kívánkozik Benes Magdolna, aki két alkalommal is a dobogó legfelső fokára állhatott fel korosztályában. A W55-ösöknél a veszprémi dobóatléta megnyerte a kalapácsvetést 41.47 méteres teljesítménnyel, valamint a nehézkalapács versenyszámban sem tudták megelőzni, itt 13.25 méterig jutott. Előbbiben csakis a veszprémi hölgy jutott túl a 40 méteren, utóbbi számban pedig szintén csak ő tudta túldobni a 13 métert.

Elindult még a pentatlonban is, ami öt dobószámot jelent - diszkoszvetésben, súlylökésben, gerelyhajításban, kalapácsvetésben és nehézkalapács-vetésben összesítik a résztvevők eredményeit - itt az előkelő negyedik helyet szerezte meg dr. Horvátth Márton edző tanítványa.

A veszprémiek futója, Esső András is nagyszerű teljesítménnyel dicsekedhet: maratoni számban a M35-ös korosztályban nagyszerű bronzérmet érdemelte ki, 2:42:10 órás idővel.

A W60-as korosztályban Gosztolai Mária három dobószámban is jól produkált. Előbb súlylökésben 9.72 méterrel hatodik lett, majd ugyancsak ebben a pozícióban zárt diszkoszvetésben is, 27.22 méterrel. Nehézkalapácsban pedig 11.97 méterrel hetedik helyen zárt.

Szemán János maratoni futásban próbált szerencsét az M40-es korcsoportban, ám a kiváló versenyző és tréner végül sérülés miatt nem ért célba és feladni kényszerült az erőpróbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!