Sport

2012.10.29. 17:39

Hat megyei klub tagjai és szlovének is cselgáncsoztak

Balatonfüred - Másodszor rendezték meg a tóparti településen a Ronin-kupa elnevezésű versenyt. Az iskolai tornaterem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel és versenyzőkkel.

Novothny Ottó

A házigazdák meghívását 254 judós fogadta el, a mezőny nemzetközi volt, hiszen szlovén sportolók is bemutatták tudásukat.

Érdekesség, hogy hat Veszprém megyei klub judósai is tatamira léptek. Sőt, kimagaslóan teljesítettek, hiszen a csapatok vetélkedését a veszprémiek nyerték meg, a zirciek állhattak fel a dobogó harmadik fokára, míg a házigazdák a negyedik helyen zártak.

A megyeszékhely képviselői közül aranyérmet nyert Kőmíves Roland, Piri Bendegúz, Németh Búlcsú, Horváth Réka, Fehér Olivér, Fülöp Bence, Hergovics Luca. Ezüstérmes lett Schreyer Viktor, Jászvári András, Koronczai Bence, Jászvári Alíz, John Dávid. Bronzérmet érdemelt ki: Lennert Vilmos, Hergovics Soma, Kékesi Szabolcs, Kondics Márton, Kapcsándi Lóránt, Horváth Kornél.

A zirciek színeiben a dobogó tetejére állhatott fel Árpási Balázs, Mihályi Bálint, Tóth Dávid, Mitró Apolka, Klein Vivien. A második fokra léphetett: Vajda Luca, Budai Benedek, Vajda Győző, Piedl Erik. A harmadikra Árpási Botond, Budai Tekla, Fodor Marcell, Tóth Dávid.

A vendéglátók közül első lett Györe Attila, Bartus Brigitta, Bartus Gergő, Nagy-Rácz Kornél, Györe Regina. Második helyen végzett Székely Zalán, Allacher Zoltán, Farkas Bálint, Kovács Márton. Harmadik helyen zárt Weigert Richárd, Kerner Gábor, Sárközi Álmos, Munkácsi János, Reinfard Gergő, Székely Mátyás.

A pápai Bakony JC-sek közül győzött Kiss Márton, Dékány Bálint, Laman Brigitta, Balikó Balázs, Laman Richárd, Vörös Seron. Ezüstérmet szerzett Mészáros Botond, Szolga Larissza, illetve bronzérmet nyert Vida Máté.

Az ajkai klub judósai közül Szalai Luca, Horváth Áron és Bogdán Klaudia  győzött, Szalai Csenge, Hock Ernő és Ludvai Kate második, míg Feméri Botond, Farkas Bence és Kaufmann Benedek harmadik lett.  A nemesvámosi Takács Boglárka ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!