Sport

2012.10.08. 12:56

Négyből három siker a kézi NB I B-ben

Veszprém megyei körkép - A négy megyei érdekelt közül három sikerrel vette a hétvégi akadályt a férfi kézilabda NB I B-ben. Az MKB II és az Ajka is első győzelmét aratta. A Füred II továbbra is nyeretlen.

Munkatársunktól

MKB II - Szentendre 28:20 (16:12)

Veszprém, 200 néző. V.: Bócz, Wiedemann. MKB Veszprém II: BORBÉLY KISÉK B. 1, GÁL 3, GULÁS 1 (1), PESICS 6, VIZES 3, BUJDOSÓ 2. Csere: KISÉK M. (kapus), STRANNIG 1, PRICZEL 2, ZAKICS 4, SZEITL, HORVÁCKI 1, PÁSZTOR 4. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 21, ill. 43.

Villámrajtot vettek a veszprémi fiatalok (5:1), ám a Szentendre a félidő közepéig felzárkózott (7:6). Az MKB II újítani tudott és remek védekezéssel, valamint kiváló kapustel- jesítménnyel megnyugtató előnyt szerzett a játékrész végére. Szünet után is a hazaiak akarata érvényesült, a veszprémiek fokozatosan növelték előnyüket és megérdemelten szerezték meg első győzelmüket. Az MKB II elsősorban csapatként funkcionált jól és egységességének köszönheti a sikert.

Sz.-batta - BKSE II 24:22 (13:11)

Százhalombatta, 200 néző v.: Dudás, Serfőző dr. BKSE II.: KAKAS Nagy D., PULAY 5, Kemény 4, Csóka, Zdolik 7 (4), Gergely. Csere: Kurány (kapus), Tárkányi 2, Törteli, Vasvári, Mátó, Faluvégi 2, Sinka, Pordán, GERDÁN. Edző György László.

Kiállítások: 16, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 21, ill. 44.

Nem indult jól a találkozó a fürediek szempontjából, mert a hazaiak négy góllal elhúztak. A fiatalok azonban összekapták magukat és a játékrész végére kettőre olvadt a különbség. A második felvonásban sikerült egyenlítenie György László tanítványainak, így az utolsó tíz perc 21:21-es állásról kezdődött meg. A hajrában a tapasztaltabb Százhalombatta bebiztosította a győzelmét miután a Füred három biztos ziccert is elhibázott.

KK Ajka - Tatai AC 24:19 (12:10)

Ajka, 150 néző. V.: Andorka, Hucker. Le Belier KK Ajka: IGNÁCZ GY. RIDEG 1, SCHMIDT 3, BAJNÓCZI 4 (1), ERSS 4, TARLÓSI 4, PAÁR 3. Csere: SARMON, HEIZER (KAPUSOK), FÖLDESI, IGNÁCZ K.2, MÁRKUS 3, MÉKLI, HUSZTI, MEICZINGER. Edző: Cziráki Zsolt.

Kiállítások: 8, ill. 0 perc.

Hétméteresek: 11, ill. 42.

Hiába rajtolt jól az Ajka (7:4), mert a tatai időkérés után máris egyenlő lett az állás (10:10). A félidő hajrájában azonban ismét a házigazdáknak tapsolhatott csak a közönség. Szünet után fegyelmezetten védekezett az Ajka, Ignácz Gy. eszén pedig alig-alig tudtak túljárni a tatai támadók, így a hazaiak 20:15-re megléptek. A rutinos ellenfél mindent megtett a felzárkózásért, ám ezen a napon az ajkaiakat nem lehetett legyőzni.

A Siklós KCVárpalotai Bányász SK találkozóról, amely egyébként a vendégek 27:22-es győzelmével ért véget, nem kaptunk részletes tudósítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!