Sport

2012.10.05. 14:34

Négyszáznál is többen álltak a rajtvonalhoz

Veszprém - A megyei iskolák között az ajkai Fekete-Vörösmarty, míg a városiaknál a Dózsa nyerte a hagyományos atlétikai versenyt, a Köztársaság Kupát.

Munkatársunktól

Harminc intézmény közel négyszáz diákja vett részt a Köztársaság Kupán, amit a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskola bonyolított le. A huszadik alkalommal megrendezett versengésen két dobó- (kislabda, súly), két ugró- (távol, magas), valamint három futószámban (2000 méter, 200/100 méter, illetve váltó) hirdettek győztest. A négy korosztály (1998-2001) mindegyike külön versenyzett, így összesen 265 érmet osztottak ki a szervezők. Egy tanuló két egyéni számban, valamint a váltóban állhatott rajthoz.


 
A Veszprém megyei iskolák közt az ajkai Fekete-Vörösmarty Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola volt a legeredményesebb, a helyezéseiért összesen 343 pontot zsebelt be, így toronymagasan végzett az élen. Az ajkaiak mögött második lett a zirci Reguly (163 pont), harmadik a hajmáskéri Gábor Áron iskola (119).
 
A veszprémi intézmények között a Dózsa iskola nyert 223 ponttal, megelőzve a Báthoryt (199) és a Padányit (192).
 
Érdekesség, hogy a legtöbb első helyet az ajkaiak szerezték, összesen tízet, de öt aranyérem jutott a Dózsának és a hajmáskérieknek is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!