Sport

2012.10.06. 17:26

Pontot rabolt a Pápa Újpesten

Értékes döntetlent harcolt ki a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata Újpesten az NB I. 10. fordulójában szombaton délután. Kabát szabadrúgásgóljára Maric távoli bombával válaszolt, kialakítva ezzel az igazságosnak mondható 1:1-es végeredményt.

Munkatársunktól

Újpest–Lombard Pápa 1:1 (1:0)

Szusza Ferenc Stadion, 2300 néző. Vezette: Berke Balázs (Kelemen, ifj. Kormányos).

Újpest: Balajcza – Vermes, Aarab, Chema Antón, Iandoli – Szélesi, Remili, Vasiljevic, Balogh B., Christ – Kabát. Vezetőedző: Jos Daerden.

Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Présinger – Quintero, Dlusztus, Sekour, Horváth L., Németh M. – Maric. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Csere: Remili helyett Tshibuabua a 68., Balogh B. helyett Stanisavljevic a 73., Tshibuabua helyett Zaris a 84., illetve Sekour helyett Seye az 58., Présinger helyett Tóth B. a 64., és Quintero helyett Arsic a 68. percben.

Gólszerző: Kabát a 22., illetve Maric a 79. percben.

Sárga lap: Stanisavljevic a 75., illetve Présinger a 32., Tóth B. a 65., Szűcs a 91., és Maric a 93. percben.

A szombat kora délutáni találkozó első komoly helyzete az utóbbi fordulókban egyre inkább formába lendülő Újpest előtt adódott a 10. percben: Christ nagyszerű labdájával Vasiljevic törhetett egyedül kapura, ám 7 méterről, ajtó-ablak helyzetből leadott lövését Szűcs elképesztő bravúrral hárította. Ennél kisebb lehetőségből született meg a hazaiak vezető találata, miután Kabát a 22. percben 23 méterről a kapu bal alsó sarkába csavart egy szabadrúgást – a vendégek hálóőre a másik irányba várta a labdát, 1:0. A 28. percben Németh Milán kalandozott az újpesti tizenhatoson belül, ahol Szélesi eltalálta a fiatal pápai futballista lábát, azonban elmaradt a jogosnak tűnő tizenegyes. Három minutummal később Szélesi már a másik kapu előtt alkotott: a rutinos középpályás Christ beadását fejelte 6 méterről kapura, Szűcs pedig ezúttal is nagyot mentett. Az első félidőben az Újpest dominált, míg a Pápa főként a szervezett védekezésre és a kontrajátékra koncentrált. A sárga-feketékben érezhetően nyomott hagyott a rosszemlékű győri mérkőzés, ami miatt talán túlságosan is óvatosnak tűntek.

A második játékrész elején sem változott a játék képe. Az 57. percben Iandoli játszott középre a tizenhatos bal oldaláról, az érkező Vasiljevic egy védő szorításában kapura passzírozta a labdát 3 méterről – Szűcs ezúttal is védett. Bár még bő 30 perc hátra volt a mérkőzésből, a hazaiak mintha befejezettnek tekintették volna a találkozót, ezzel szemben Zsivóczky tanítványai most kezdtek csak el igazán futballozni. A 79. percben Maric eresztett meg egy ígéretes lövést 25 méterről, a labda megcsúszott Aarab fején és Balajcza kapujának bal oldalában kötött ki, 1:1. A hátralévő időben még mindkét csapat küzdött a győztes gólért, de végül a Lombard Pápa megérdemelten hozta el az egyik pontot a főváros negyedik kerületéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!