Sport

2012.11.08. 20:04

Pont mint az X-faktorban

Mindig nagy adag kíváncsísággal felvértezve ülök le a televízió elé, ha van alkalmam megnézni valamelyik magyar utánpótlás labdarúgó válogatott meccsét.

Horváth Gábor

Ilyenkor lehetőség adódik valami új felfedezésére, beharangozott tehetségek elemzésére, miközben a futball egy olyan változatát láthatjuk, amelyben vegyül a tanult, profi világ a gyermeki örömjáték elemeivel. Jobb esetben.

A szerdai magyar-osztrák U-19-es találkozón ugyanis a hazaiak játéka ezerszer volt inkább siralom, mint öröm. A profitól pedig olyan távol állt, mint egy átlagos X-faktor versenyző attól, hogy egymás után két sort elénekeljen hibátlanul. Két verzió van: vagy ez egy tehetségtelen korosztály, vagy a felkészítésük sikerült katasztrófálisan. Mindenképpen kell magyarázatnak lennie, hiszen nemzeti csapatunknak egy fontos tétmeccsen (Eb elitkörbe jutás) sikerült olyan első félidőt produkálnia, amelyen - írd és mondd - egyetlen épkézláb megmozdulása sem volt.

"Szegény" Nyilasi Tibor csak hebegett-habogott a szakkommentátori pozícióban, érződött, legszívesebben - élő adás ide, vagy oda - világgá kiáltaná, hogy ez a taktika/felállás/játék nagybetűs nulla. Persze ilyet, mint a szövetség sportigazgatója, mégsem tehet, hiszen ezzel saját munkáját is minősítené, nem beszélve kollégája, Mészöly Géza vérig sértésétől. Mészöly szövetségi kapitány nem tette fel a kezét a végül "csak" 2:1-re elveszített találkozó után, inkább játékosait kritizálta. És itt teljesedik ki az x-faktoros hasonlat: a mutatott produkcióért ő is mindössze  annyi felelősséget érez magában, mint az énekes tehetségkutató műsor zsűrije. Hiába, ilyen ez a showbiznisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!