Sport

2013.01.24. 16:58

A jövőre készül a Wildfires

Hét esztendővel ezelőtt alakult Veszprémben Wildfires elnevezésű amerikaifoci-csapat.

Novothny Ottó

Az együttes két éve még a legmagasabb ligában is bemutatkozhatott, ám most újra építik a közösséget. - Kaposvári és pécsi játékosokkal alkotunk egy csapatot, így tudunk játszani - kezdte Pető János, a veszprémiek focistája. - Összesen húsz-huszonöten vagyunk, de mindenképpen szeretnénk bővíteni a létszámot, ezért hirdetünk toborzót is.

- Úgy tűnik, elfogytak a "vad harcosok".

- Ilyen szempontból furcsa sportág ez. Egyrészt az egyéb elfoglaltságok miatt gyakran változik a létszám. Másrészt a hangemberek vagy a "lányok", az első ütközések, keményebb akciók után pánikszerűen sportágat váltanak. Nálunk ugyanis alap, hogy a tréningeken is a maximumot kell nyújtani.

 

 

A csapat a téli időszakban aréna-, vagyis terembajnokságokon szerepel, meglehetősen sok sikerrel

- Azért az látszik, hogy ez egy kemény, férfias sportág.

- Emellett pedig nagy előnye, hogy minden alkatú srácnak lehet helyet találni a csapatban. Az apró termetűtől a túlsúlyosig - mindenkinek van szerepe. Különben éppen az alapos felkészülés meg persze a védőfelszerelések miatt nem túl gyakori a sérülés. Mi megtanulunk ütközni és esni is. Mondhatnám azt is, hogy a csapattársaim többsége akkor sérült le, amikor más sportágba kirándult.

- Feltételezem, az egész csapat a tévé előtt ül, amikor az NFL-meccseket adják.

- Én igen, de van olyan társam, aki azt mondja, képtelen végignézni egy mérkőzést. Az biztos, hogy kevesen tudják: Magyarországon több amerikai edző is dolgozik a sportágban és folyamatosan nő a színvonal. A győri, nyíregyházi, budapesti klubok Közép-Európa legjobbjai közé tartoznak.

- És a veszprémi?


- Mi egyelőre a tagkeresésnél járunk és a következő bajnokságban szeretnénk a második divízióba benevezni. A lényeg, hogy heti két-három alkalommal együtt edzünk (a napi egyéni erősítéseket nem számolom bele), és jó a társaság, a közösség is. 

- Télen az amerikai foci havas változatát gyakorolhatják.

- Nem, ilyenkor úgynevezett arénabajnokságokon indulunk. Ezt sportcsarnokban rendezik, hét a hét ellen. A védőcuccok változatlanok, de a szabályok kissé módosulnak, a játék pedig összehasonlíthatatlanul pörgősebb. Előfordul, hogy napi öt meccsünk is van (egy találkozó kétszer tizenöt perc) és voltunk már ezüst- és bronzérmesek is. Szeretjük ezt a játékot és várjuk az új társakat is hozzá.

 

 

 

 


Február közepén lesz a tagtoborzó A Wildfires amerikaifoci-csapat Jánvári Viktor és Kurucz Csaba edzők irányításával készül. Az együttes február 17-én 16 órakor a veszprémi Táncsics iskolába várja az érdeklődők fiúkat, férfiakat, korosztálytól függetlenül. Az eseményre jelentkezni a facebook közösségi oldalon is lehet, ahol egyébként a csapatról is sok információ található. A tagtoborzó tulajdonképpen - a szokásoknak megfelelően - egy nyílt edzés lesz, amelyen részt lehet venni, egyből "mélyvízbe" ugorva. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!