Sport

2013.01.03. 13:26

A rajt nehéz volt a kézilabda együttesnek

Nehezen vették fel az NB I/B ritmusát, de később maximálisan sikerült megvalósítani az elképzeléseket - nyilatkozta Csoknyai István, a férfi kézilabda másodosztály újonca, a Veszprém II vezetőedzője.

Napló

Az MKB Veszprém KC utánpótlásának, amely egyben a városban működő kézilabda alapítvány (akadémia) legjobbjaiból alakult csapat a tavalyi évhez hasonlóan a 2012/13-as évadban is benevezett a férfi kézilabda NB I/B-be. A Veszprém II néven futó alakulat Csoknyai István szakvezető irányításával öt győzelmet és hét vereséget könyvelhetett el az ősszel, ami tíz pontot és jelenleg a hetedik helyet jelenti a társaságnak.  - A júliusi, augusztusi alapozás és felkészülés remekül sikerült, ám az őszi kezdésre mégis visszaesést tapasztaltunk - kezdte a tréner.

 

A veszprémiek (Horváczki Márió) bíznak a tavaszi folytatásban (Fotó: Gáspár Gábor) 


- Az első három mérkőzésen vereséget szenvedtünk, s ennek oka leginkább az volt, hogy óriási terhelést kaptak a játékosok, akik részt vesznek a korosztályos bajnokságokban és kupában, legtöbbjük a válogatottban is érdekelt, ráadásként még az NB I/B-ben is teljesíteniük kell és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a gyerekek a sport mellett iskolába is járnak. Nehezen találtuk a másodosztály ritmusát, de amikor végre sikerült, akkor nagyszerű győzelmeket értünk el. Hazai pályán négyszer zsebeltük be a két pontot (Szentendre 28:20, Siklós 28:25, Százhalombatta 36:22, Ajka 40:22), idegenben pedig egyszer (Alba Regia 26:35). Ezen kívül több szoros mérkőzést játszottunk, ahol csupán egy-két gólon múlt a pontszerzés.

Összességében tehát elégedett lehetek, a célunkat teljesítettük. Csoknyai István azt is elmondta, a mezőnyt látva a tavasszal még több pontot gyűjthetnek, de ehhez az is szükséges, hogy a sérülések elkerüljék a csapatot. Az edző a legfőbb nehézségnek azt tartotta, hogy a játékosok a rengeteg meccs miatt óriási terhelésnek vannak kitéve és sokszor nincs idő a regenerálódásra. A következő időszak fő feladata az, hogy védekezésben elsajátítsanak egy újabb játékrendszert - a januári felkészülési időszakban főleg erre koncentrálnak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!