Sport

2013.01.14. 14:44

Egy óráig sem tartott a bajnoki mérkőzés

A női röplabda NB I-ben a bajnoki címvédő Vasast látta vendégül a Veszprémi Egyetem SC. A hazaiak erősen tartalékosan nem tudták megszorítani riválisukat.

Novothny Ottó

Veszprémi ESC_Vasas
0:3 (-9, -16, -17)
Veszprém, 100 néző. V.: László, Éva. VESC: Pekárik, Varga, Májusi, Jezerniczki, Nagy, Környei. Csere: Miovecz (liberó). Edző: Katona Péter. 

Az idei hazai bemutatkozáson sok jóra nem számíthattak a házigazdák: nem elég,  hogy a tavalyi bajnokot fogadták, ráadásul három juniorkorú játékost voltak kénytelenek (hiányzások miatt) pályára küldeni. Ennek ellenére a kezdés után 7:5-nél még jól állt a VESC, ám ezt követően sorozatban tizenkilenc nyitás is pontot ért a fővárosiaknak, ami gyorsan nyomatékosította az erőviszonyokat. A folytatásban a vendégeknél is elsősorban a cserejátékosok kaptak lehetőséget, ami kissé kiegyenlítettebbé tette a mérkőzést. A második játékban megint veszprémi előnyt mutatott a tábla sokáig (7:6), de szépíteni nem sikerült. A harmadikban pedig még erre is sikerült rátenni: a Vasas mestere időt kért, hogy rendezze  a sorokat, ami eredményes megbeszélésnek bizonyult. A budapestiek simán begyűjtötték ezt a szettet is.

 

 


A veszprémi női csapat egy órán belül kikapott a címvédőtől (Fotó: Orosz Péter)


A bajnoki találkozón érvényesült a papírforma: a nagyságrendekkel jobb erőket felvonultató Vasas könnyedén győzött.

Katona Péter: - Tudtuk, hogy ellenfelünk nagyon erős lesz, ez aztán a pályán is meglátszott. Erőnkhöz mérten tisztességgel küzdöttünk.  



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!