Sport

2013.01.20. 14:41

Észbontó rohanással küzdöttek a lányok

Veszprém - A női első osztályú kézilabda bajnokság tizennegyedik fordulójában a házigazdák a pontvadászat egyik kiemelkedő klubját látták vendégül. Hatvan perces rohanást láthattak a nézők.

Novothny Ottó

Veszprém_Ferencváros 31:34 (15:17)
Veszprém, 400 néző. V.: Herczeg, Südi. Veszprém Barabás: Pásztor - Kokas 1, Planéta 7, Tóth E. 7, Takács 3, Tóth G. 6, Schatzl 5. Csere: Víg (kapus), Hosszú 1, Samu, Kovács, Pelczéder, Bárány 1, Regovics. Edző: Róth Kálmán. Ferencváros: Abramovics - Kovacsicz, Szamoránsky 5, Cifra 1, Tomori 3, Szucsánszky 8(4), Vérten 2. Csere: Pastrovics (kapus), Szarka 2, Such 3, Deáki 3, Dajka, Lukács, Pena 4, Németh, Szekerczés 3. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 8, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 1/0, illetve 6/4. 

Meglepően jól kezdte a meccset a sérülés miatt változatlanul több meghatározó játékosát is nélkülöző hazai együttes. Ugyanakkor a vendégek kapkodva, idegesen játszottak, támadásban elszórták a labdákat, 3:1. Pásztor védései is kellettek ahhoz, hogy a 9. percben már 6:3-at mutatott az eredményjelző, igaz a házigazdák kettős emberelőnyben növelték előnyüket. Óriási rohanás alakult ki a pályán, némi túlzással a szurkolóknak olyan gyorsan kellett forgatniuk a fejüket, mintha teniszmérkőzésen lennének.

 

 

A veszprémi csapat fiataljai (piros mezben) komoly erőbedobásra késztették a nagyobb erőt képviselő, válogatottakkal felálló Fradit (Fotó: Gáspár Gábor)

 

Mindkét kapus remekül teljesített, így csak két percenként változott az eredmény, igaz mindkétszer a veszprémiek örülhettek, 8:3. Nem töltöttek a játékosok, csak tüzeltek, a félidő felénél 9:5. Ezután Róth Kálmán tanítványa Deáki két gólt is lőtt, de a Fradi színeiben, vagyis a Barabás KC-nek, a mester azonnal időt is kért. A 20. percben aztán 10:10-nél utolérte ellenfelét az FTC, melynek játéka kezdett arra emlékeztetni, amely elvárható volt. 

Összeállt a csapat, a kidolgozott akciók góllal zárultak, miközbena a VBKC rohant és előkészítetlenül lőtt, 12:16. Szünet után a zöld-fehérek gyorsan bebiztosították a nyugodt folytatást, 15:20. Újabb iszonyú lövőverseny kezdődött és ez a műfaj a vendéglátóknak kedvezett, 20:22.

 

 

 



A 38. percben Schatzl lesérült, de a Veszprém tartotta magát, olyannyira, hogy a végjátékban Elek edző biztos, ami biztos a huszadik perctől kispadon ülő Tomorit (akit a neten a világ legjobbjának választottak 2012-es teljesítménye alapján), ismét bevetette. Két gólja kellett is ahhoz, hogy az FTC  végül nyugodtan játszva szerezze meg a két pontot. A fiatalos lendület és a rutinos megfontoltság csatájából, amíg az előbbi volt a meghatározó, a veszprémiek vezetni tudtak a minden tekintetben jobb ellenfelükkel szemben. Amint kicsit lehiggadtak a kedélyek, a Fradi azonnal fordított. A veszprémiek becsületére legyen mondva, hogy harcosan, keményen küzdöttek.  





A veszprémiek túl kevesen vannak


Róth Kálmán: - Azt gondolom, hogy becsülettel helytálltunk a nagyszerű Ferencváros ellen. Az sokadszor is bebizonyosodott, hogy kevesen vagyunk, talán ha nincs annyi sérültünk még szorosabbá tudjuk tenni a mérkőzést.

Elek Gábor: - A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy nyerni tudtunk. Öröm volt nézni a veszprémi fiatalok játékát, akik a második félidőben fel tudtak állni a padlóról. Haragszom a csapatomra, mert ezúttal elég gyengén kézilabdáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!