Sport

2013.01.28. 14:13

Harmadik hely teremfoci-bajnokságon

A hagyományos Alcufer-kupa teremlabdarúgó-bajnokságot tizenegyedik alkalommal rendezték meg. Az esemény nyolcadszor volt Horváth Ferenc-emlékverseny.

Novothny Ottó

Esztendők  óta mindkét Veszprém megyei másodosztályú együttes benevez a győri teremtornára. Sőt, az ajkaiak három esztendővel ezelőtt meg is nyerték a színvonalas és ezúttal is jótékony labdarúgókupát. 

Az idén a tatabányaiak érkeztek címvédőként.

A Veszprém FC-t Jugovits Lajos irányította a tornán, és bizony meglehetősen szokatlan csapat lépett pályára a VFC színeiben. - Voltak idősebbek, Garai, Cseresznyés, Czvetko, Molnár P., és fiatalabbak is, mint például Meiczinger vagy Schmidmajer a kapuban - mesélte a szakvezető. - Tovább bonyolította a helyzetet, hogy vasárnap Thiago, Nikolin, Ihász és Hevesi-Tóth is csatlakozott hozzánk. Éppen ezért végül nem sorokat cseréltünk: amikor valaki elfáradt, akkor próbáltunk frissíteni.

 

 

Az Alcufer-kupán a Veszprém bronzérmes  (a képen), a Gyirmót nyert, Tatabánya második helyezett


- Jól sikerült a mutatvány.


- Tulajdonképpen igen, hiszen úgy végeztünk a második helyen, hogy ma sem értem, miért nem mi játszhattuk a döntőt. Nem akarok ebbe mélyen belemenni, de a körbeverés után mi álltunk a legjobban, aztán valahogy a gyirmótiakat hozták ki a házigazdák. Ettől függetlenül remek torna volt, külön érdekesség, hogy a bronzmeccsen Schmidmajer a büntetőpárbajban kettőt is kivédett, oroszlánrészt vállalva a harmadik hely kivívásában. 

Az ajkaiak kissé csalódottak voltak, úgy zártak a kilencedik helyen, hogy egy mérkőzést veszítettek el.

- Nem készültünk külön erre a tornára - mondta Németh Zoltán edző. - Most így sikerült, nem volt szerencsénk. Túl nagy jelentősége nincs a dolognak, egy kicsit a monotóniát törtük meg a felkészülésben, és a versenyhelyzet is jót tett a lelkeknek. 



A veszprémieknél hajszál hiányzott

Az ajkaiak csoportjukban a harmadik helyen zártak, majd az alsóházi rájátszásban az élen végeztek. A helyosztón: AjkaLipót 3:0. A veszprémiek a Sopront 4:2-re (g.: Meiczinger, Cseresznyés, Molnár P. 2), Öttevényt 3:0-ra (g.: Nyitrai, Molnár T., Molnár P.), a győri DAC-ot 3:1-re (g.: Molnár T. 2, Meiczinge), győzték le. A felsőházban a későbbi győztes Gyirmótot verték 4:3-ra (g.: Nikolin 2, Hevesi-Tóth 2). A győriektől 1:0-ra kikaptak és végül a 3. helyért Mosonmagyaróvárt verték büntetőkkel.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!