Sport

2013.01.23. 13:32

Vereség a rajton

Idei első felkészülési mérkőzését játszotta a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata, amely Siófokon lépett pályára a szintén első osztályú paksi együttes ellen.

Horváth Gábor

Paks_Lombard Pápa
1:0 (0:0)

Siófok. Paks: Németh (Csernyánszki, a 46. percben) - Heffler T. (Galambos, 77.), Éger (Csehi, 46.), Fiola (Berkó, 71.), Szabó J. - Bartha (Feil, 71.), Báló (Mészáros, 61.) - Lázok (Czinger, 59.), Pintér (Sifter, 46.), Heffler N. (Vayer, 46.)  Eppel (Hahn J., 5.). Edző: Tomiszlav Szivics. Lombard Pápa: Nacsa - Nagy, Tóth G., Balogh (Gröber, 46.), Horváth L. (Dóczi, 46.) - Maróti (Seye, 46.), Présinger (Németh, 46.), Tóth B. (Rodenbücher, 46.), Maric (Beliczky, 46.) - Szabó O., Balázs B. (Enyingi, 46.). Edző: Zsivóczky Gyula.

Siófoki helyszínben egyezett meg egymással a tavaszi bajnoki folytatásra készülő pápai és paksi csapat, a Lombard idei első, Tomiszlav Szivics együttese pedig második edzőmérkőzésére készült. Érdekesség, hogy a két alakulat épp egymás ellen játszotta utolsó tétmeccsét, az őszi szezon zárókörében, a 17. fordulóban a paksiak könnyedén, 2:0-ra győzték le hazai pályán a Pápát. Épp három pont a két gárda közötti különbség, a Paks a 9., a Lombard pedig a 13. helyről várja a pontvadászat tavaszi idényét.

 

 

A pápaiak élvonalbeli labdarúgó együttese legközelebb, szombaton hazai környezetben lép pályára (Fotó: Gáspár Gábor) 

Addig persze még rengeteg munka vár a labdarúgókra és ez a szerdai találkozón is jól látszott. Az első félidőben mind a két oldalon akadtak veszélyes helyzetek és szép akciók, de a játékosok nem tudtak élni a lehetőségekkel. A pápaiaknál Tóth Bence kapufát lőtt, Goran Maric próbálkozását pedig a Németh hatástalanította.

A 65. percben Bartha szerzett vezetést, s mint később kiderült, győztes gólt a Paksnak. A Lombard igyekezett egyenlíteni, de ismét csak kapufáig jutott, a második félidőben Seye találta telibe a lécet.

Természetesen mindkét edző forgatta csapatát, Zsivóczky Gyula bevetette a Ferencvárostól érkező Beliczky Gergőt és a próbajátékon lévő Balázs Bálintot, aki jelenleg a Budapest Honvéd labdarúgója.

A pápai kapuban a rutinos Szűcs Lajos helyett ezúttal a fiatal Nacsa Péter kapott helyett. A pápaiak legközelebb, január 26-án a szlovák Duslo Sala csapatát fogadják. 



Négy tizenegyest ítéltek az Ajka ellen 

A két NB II-es megyei csapat, az FC Ajka és a Veszprém FC is pályára lépett szerdán. Mindkét együttes idegenben, első osztályú csapat vendégeként szerepelt. Az ajkaiak Szombathelyen kaptak ki, úgy, hogy négy(!) 11-est ítéltek meg ellenük, míg a VFC döntetlent játszott a Budapest Honvéd otthonában. Eredmények: Haladás_FC Ajka 5:1 (3:0). Gólszerző:  Andorka 2 (mindkettőt 11-esből), Radó (11-esből), Kenesei (11-esből), Czafit, illetve Sowunmi. Honvéd_Veszprém FC 0:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!