Sport

2013.02.07. 14:54

Nagy derbikre hangolva

Hosszú idő után ismét megtelhet a Veszprém Aréna, amely szombaton az MKB idei első Bajnokok Ligája összecsapásának ad otthont. Az ellenfél a román Constanta lesz.

Horváth Gábor

A bakonyi férfi kézilabdacsapat szurkolói már nagyon várták a legrangosabb nemzetközi kupasorozat folytatását. A felfokozott érdeklődés már a múlt heti, Balatonfüred elleni bajnoki találkozón is látszott, s most minden bizonnyal a szervezők kiakaszthatják a megtelt táblát a Veszprém Arénára.

A drukkerek mellett természetesen maguk a játékosok is éhesek már a BL-mérkőzések semmihez sem hasonlítható, felfokozott hangulatára.

- Természetesen magam is alig várom már, hogy ismét elkezdődjön a Bajnokok Ligája. A téli szünet egy szempillantás alatt eltelt, de azért megéreztem a kisebb terhelést - reagált érdeklődésünkre Fazekas Nándor, az MKB Veszprém KC kapusa.

A rutinos hálóőr hosszú idő után töltötte ismét itthon a januárt, mivel válogatottbeli visszavonulását követően ezúttal nem voltak világbajnoki kötelezettségei. A felkészülést így Carlos Ortega edző irányítása alatt klubcsapatával, azaz itthon maradt társaival, illetve a hozzájuk csatlakozó veszprémi fiatalokkal végezte.

 


A bakonyiak (a kép bal szélén Fazekas) az idény első felében sokszor ízlelték a győzelem édes ízét (Fotó: Orosz Péter) 

- Az olimpia után alig volt pihenőnk, ezért most különösen jól jött, egy kis lazítás. Persze ez csalóka, hiszen itthon is dolgoztunk rendesen, ráadásul én különmunkát is végeztem. Természetesen nagyon furcsa helyzet volt, ahogyan a televízión keresztül néztem a válogatott mérkőzéseket. Szurkoltam a srácoknak, akik hozták az elvártat. Kár, hogy nem sikerült egy kicsit előrébb végezni, de azt gondolom, hogy ez a fiatal keret még képes a fejlődésre.

Fazekas Nándor egészségügyi probléma nélkül csinálta végig a téli alapozást, azonban az első közös edzés alkalmával kisebb sérülést szenvedett.

- Az az igazság, hogy elszoktam a lövésektől, és az első tréningen egy találat után meg is fájdult a vállam. Most még egy kicsit szenvedek vele, de bízom benne, hogy hamarosan teljesen rendbejön.

Az MKB idén eddig két mérkőzést játszott: az NB I/B-s Tatát könnyedén ejtette ki a Magyar Kupából, a Füred elleni megyei rangadón pedig "egy félidős" játékkal győzött.

- Látszott, hogy még nem nyertük vissza teljesen a tavalyi formánkat és a koncentrációnk sem száz százalékos. Nagyobb problémánk nincs, úgy gondolom, hogy hamarosan az őszi Veszprémet láthatják a szurkolók a pályán. A Constanta elleni mérkőzésen mi vagyunk az esélyesebbek, de nagyon vigyázni kell vetélytársunkkal. A románok remek csapatot alkotnak, amely feljövőben van, mi pedig, mint említettem, most igyekszünk visszahozni azt a rendszert, amely ősszel jól működött - zárta a beszélgetést a kiváló hálóőr.

Az MKB Veszprém KC_HCM Constanta találkozó szombaton 17.15-kor kezdődik. A bakonyiak csoportjában ugyanaznap a svéd Sävehof fogadja a német THW Kiel együttesét, vasárnap pedig Atletico Madrid (spanyol)-Celje PL (szlovén) összecsapást rendeznek.

 

 


A csoportelső játszik az utolsó ellen 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!