Sport

2013.03.01. 11:52

Futball-láz a Perutz Stadionban

A Ferencváros ellen vívja meg a 2013-as év első bajnoki mérkőzését a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata vasárnap délután a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Az NB I 18. fordulójának találkozóján látványos futball várható, ugyanis a szembenálló felek egyaránt támadófocit ígérnek szurkolóiknak.

A pápaiak a tabella 12. helyéről, míg a budapesti zöld-fehérek a 6. pozícióból várják a vasárnap 16.30-kor kezdődő bajnokit. Noha a két klub - elsősorban anyagi - lehetőségeit tekintve nagyok a különbségek, közös vonások is megfigyelhetőek a csapatok között: tavasszal előrelépést várnak maguktól és a bátor támadójátékot tűzték zászlajukra. A tavaszi szezonnyitó előtt Zsivóczky Gyulával, a Lombard Pápa vezetőedzőjével beszélgettünk.

- Sikerült a felkészülés?

- Erre a kérdésre majd a bajnoki mérkőzések adják meg a választ - jelentette ki a szakvezető. - A felkészülési időszakban keményen dolgoztunk, de sajnos voltak periódusok, amikor nem tudtunk minőségi munkát végezni, ugyanis a rendkívüli havazás miatt alkalmatlanná váltak pályáink. A körülmények megnehezítették a dolgunkat, de én nem vagyok az a típus, aki a bajnokság során bármit erre fogna.

A Lombard Pápa (fehérben) vasárnap a Ferencvárost látja vendégül, nagyszerű mérkőzés várható (Fotó: Penovác Károly)

- Elégedett a játékoskeretben történt változásokkal?

- Azok a kiszemelt játékosok, akiket szerettem volna a keretben tudni, végül különböző okok miatt nem kerültek Pápára. Helyettük jöttek mások, és az érkezők közül többen is jó benyomást tettek rám. Persze csak a bajnokság folyamán derül ki, erősítést jelentenek-e számunkra,vagy ugyanúgy kiegészítő játékosok lesznek, mint a távozók. Egyelőre úgy látom, az új futballisták hasznára lehetnek a Lombardnak.

- Kérem értékelje őket személy szerint.

- Tajthy jó mentalitású, fizikálisan felkészült, kellő játékintelligenciával rendelkező védekező középpályás. Jasarevic és Szolga lendületesek, villámgyorsak, akik a széleken bevethetőek, mindketten a jobboldali támadó középpályás posztján szerepelnek.

-  Daniel Orozco, Tino Lagator, valamint Georges Henri Griffiths személyében három új külföldi is bizonyíthat Lombard-mezben.

- Orozco spanyol belső védő, hazájában tanulta a futballt, ezért rendkívül képzett, játékintelligens. A horvát Lagator és az elefántcsontparti Griffits jó felépítésű csatárok. Maric mellé kerestünk olyan támadókat, akikben tavasszal benne van 4-5 gól, ezért csatlakozhattak hozzánk.

- Bátran nyúl a fiatalokhoz, ami veszélyes is lehet.

- Bevállalom ezt a dolgot. Korábban is foglalkoztam fiatalokkal, például szövetségi edző voltam a korosztályos válogatottnál és dolgoztam a Ferencvárosnál is. Bízom a magyar fiatalokban, akik folyamatosan megkapják tőlem a lehetőséget a bizonyításra. Persze semmit sem szabad siettetni, lépcsőzetesen építem be őket. Úgy vélem, ha nem jó a focink utánpótlása, akkor nem lesz jó a felnőtt labdarúgásunk sem.

- Mit vár a csapatától?

- Minimális cél a bennmaradás. Fontos hangsúlyozni, az Eger és a Siófok akkor esett ki, amikor meghúzzák felettük a vonalat, ezt tudatosítom a játékosokban is. Mi nem hátrafelé, hanem előre tekintgetünk. Olyan csapat alapjait szeretnénk letenni, amely a következő szezonban merészebb célokat is megfogalmazhat. Megígérhetem, mindenki ellen megalkuvás nélkül, a végsőkig küzdünk majd.

Lesznek majd hiányzók a szezonnyitón

A vasárnapi szezonnyitó előtt nehezíti Zsivóczky Gyula dolgát, hogy Maróti Béla combsérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a Ferencváros elleni bajnokit. További három játékos is hiányzik majd a keretből: Dóczi Krisztián a bokájával bajlódik, míg Tino Lagator és Georges Henri Griffiths játékengedélye jövő héten érkezik meg Pápára. A Ferencváros vendégjátéka iránt ezúttal is nagy az érdeklődés ezért a klubvezetés arra kéri a hazai szurkolókat, időben érkezzenek meg a stadionhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!