Sport

2013.04.23. 11:56

Előrébb lépne a Veszprém Barabás

Továbbra is feszített a tempó a női kézilabda NB I-ben, az 5-8. helyért zajló rájátszásban egy hét alatt a harmadik mérkőzését vívja a Veszprém Barabás Duna Takarék KC alakulata. Ezúttal hazai pályán a Fehérvár KC együttesét fogadják Róth Kálmán tanítványai szerdán.

Napló sport

A veszprémi lányok a középházban eddig egy győzelmet és két vereséget könyvelhettek el, így négy ponttal a hetedik helyen állnak. Legutóbb a Dunaújváros otthonában szenvedtek hét gólos vereséget (31:24).

- Az első félidőben még jól tartottuk magunkat, a másodikban azonban sok hibával, figyelmetlenül kézilabdáztunk, így vereséggel távoztunk Dunaújvárosból - mondta Tóth Eszter, a VBDTKC irányítója. A 21 éves játékostól megtudtuk, a dunaújvárosi találkozót alaposan kielemezték, edzőjük Róth Kálmán több alaphibára felhívta a figyelmüket, amelyeket mielőbb szeretnének kijavítani.

A veszprémiek (Hosszú Boglárka) alaphibákat javítanának ki (Fotó: Orosz Péter)

- Egyenlő erők küzdelme következik. A Fehérvárral idegenben is partiban voltunk, ezért úgy gondolom, hazai pályán is nagy csatát vívunk majd. Mindenképpen szeretnénk megszerezni a két pontot, mert jó lenne a hetedik helyről előrébb lépni. A Fehérvár egyik erőssége a védelme, amelynek az egyik alappillére a komoly kapusteljesítmény. Ennek köszönhetően a gyors lerohanásokban is jeleskednek. Ha nem sikerül egy-egy támadást góllal befejezni, akkor nagyon figyelnünk kell a visszarendeződésre, nem szabad könnyű gólokat kapni. Számunkra a középházban minden összecsapás nagyon fontos, nincs lefutott mérkőzés, a célunk, hogy minél jobban szerepeljünk, és minél előrébb végezzünk a tabellán. Természetesen most is a két pont megszerzése a feladatunk.

A Fehérvár vezeti a négy fős csoportot, jelenleg 10 ponttal az ötödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!