Sport

2013.04.02. 12:02

Nagy sikert aratott a pápai küzdősportgála

Ezúttal is beváltotta az előzetes elvárásokat a Koko-Gym KSE küzdősportgálája: színvonalas, látványos küzdelmek szórakoztatták szombaton a pápai csarnokot megtöltő közönséget.

Polgár Tibor

A pápai harcosokon kívül Ajkáról, Győrből, Keszthelyről, Komáromból, Tatabányáról és Veszprémből érkeztek versenyzők a IV. Koko-Gym Gálára, amely az évek alatt egyre nívósabb, profibb rendezvénnyé nőtte ki magát. A bevonulást követően Korpics Gábor, a Koko-Gym KSE vezetője köszöntötte az egybegyűlteket.

- Van, aki munka, míg más a tanulás mellett ad bele apait-anyait, egy edzés vagy egy gála után pedig mindenkinek jólesik az elismerés. Egy versenyző életében a legnagyobb öröm, ha a mérkőzést követően a magasba emelik a kezét. Örülök, hogy a küzdősport iránt még mindig nagy az érdeklődés Pápán, és úgy vélem, a mai helyzetben nem kis teljesítmény megtölteni egy sportcsarnokot - fogalmazott.

A veszprémi Hrobár Richárd (balra) a pápai Takács Balázs küzdelméből utóbbi került ki győztesen (Fotó: Penovác Károly)

Ezt követően a korábban versenyzőként sikert sikerre halmozó klubvezető egykori mesterét, Kasza Lászlót és Farkas Tamást, a Marina Body Center vezetőjét szólította a ringbe, ahol megköszönte számukra a felkészítést, a támogatást, az amatőr küzdősportban eltöltött közös éveket. A szép gesztus után elkezdődtek a küzdelmek. Összesen 18 mérkőzést láthatott a publikum, K1 szabályrendszerben 13, MMA-ban pedig 5 csata zajlott le. Az egyik MMA-mérkőzésen Veszprém megyei sportoló is a kötelek közé lépett a pápai Kerecsényi Gergely személyében, aki végül kőkemény három menet után egyhangú pontozással diadalmaskodott a komáromi Tóth Bálint felett.

Az est főmérkőzését a pápai Robotka Máté vívta a komáromi Keszán Norberttel K1 szabályrendszerben. Robotka Máté lendületes támadásai az első menet végén sikerre vezettek: a fiatal sportoló rutinos ellenfele sérülés miatt kénytelen volt feladni a meccset.

Korpics Gábor kérdésünkre elmondta, egy-két mérkőzéstől többet várt. - A kezdő versenyzőim olyan hibákat vétettek, ami nem jellemző rájuk. Ők ennél sokkal többet tudnak, de természetesen tanulunk a hibákból. A haladó tanítványaim hozták a kötelezőt, remek teljesítményt nyújtottak. Köszönöm a szponzorok támogatását, a szép számú lelkes közönségnek pedig azt, hogy évek óta mellettünk állnak.

 

A következő esemény májusban lesz

A szombati gála a küzdelmek mellett további show-elemeket is felvonultatott: Gyurom Natália, a Rebel-Lion TSE sportolója táncműsorral, míg Ekanem Bálint Emota, valamint a Les Taylor and the Swing Sisters nevű formáció zenés fellépéssel színesítette a rendezvényt. A Koko-Gym KSE következő küzdősportgálája majd május 11-én, szombaton Komáromban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!