Sport

2013.05.17. 17:10

A Pápa vezetett, de nem tudott pontot szerezni

Hiába játszott a mérkőzés nagy részében jól, és vezetett is a Lombard Pápa, a csapat vereséget szenvedett a Haladás otthonában pénteken, a labdarúgó NB I 28. fordulójában.

Horváth Gábor

Haladás-Lombard 2:1 (0:1)
Szombathely, 2000 néző. Vezette: Iványi (Albert, Medovarszki).
Szombathelyi Haladás: Gőcze - Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. - Szakály, Simon, Kalász, Nagy G., Gyurján - Radó. Edző: Artner Tamás.
Lombard Pápa: Szűcs - Tóth G., Rodenbücher, Dlusztus, Présinger - Szabó, Arsic, Tajthy, Quintero - Griffith, Maric. Edző: Kovács László.
Gólszerző: Quintero a 21., Dlusztus (öngól) az 54., Radó a 87. percben.
Csere: Szakály helyett Ugrai a 45., Griffith helyett Király az 57., Arsic helyett Maróti a 60., Kalász helyett Iszlai a 65., Gyurján helyett Andorka a 79., Maric helyett Lagator a 81. percben.
Sárga lap: Tóth G. a 14., Présinger a 17.,  Gyurján a 39., Griffith a 45., Quintero a 70., Tóth P. a 71., Radó a 75., Simon a 79. percben.
Kiállítva: Dlusztus a 87. percben.

A pápaiak annak tudatában léptek pályára, ha nyernek, a Siófok már matematikailag sem előzheti meg őket, azaz a következő szezonban is az NB I-ben indulhatnak.

A vendégek nagy lendülettel kezdtek és az első helyzet is előttük adódott. Maric passza után Szabó lőtt kapura a 16-oson kívülről, Gőczének kellett játékba avatkoznia.

Nem sokkal később Griffith próbálkozott, lövését Devecseri blokkolta. A 20. percben Quintero gyönyörű cselét követően alakult ki helyzet, majd a kolumbiai nem sokkal később be is talált.

A 21. percben Maric ugratta ki a bal oldalon Quinterót, aki szép mozdulattal, remek ütemben, jobb külsővel lőtt, a labda a kapufát érintve haladt át a gólvonalon, 0:1.

A 26. percben Dlusztus fejelt nem sokkal a bal kapufa mellé. A Haladás nem tudott kibontakozni, a pápaiak ugyanis már középpályán jól szűrték és csírájában folytották el a hazaiak támadásait. A folytatásban jobbára mezőnyjáték folyt, a szombathelyi együttes nem tudott helyzetet kialakítani, a Lombard sokkal pontosabban futballozott vetélytársánál. A felívelések sem hoztak eredményt, a vendégcsapattal fejjel is jobb volt.

A második félidő első támadásából majdnem egyenlített a Haladás, a szünetben becserélt Ugrai futotta le jobb oldalon a pápai védőket, lövése keresztbe ment a kapu előtt, Radó nem sokkal maradt le róla középen. Nyomott a hazai csapat és ennek meg is lett az eredménye.

Az 54. percben Schimmer ívelt jobb oldalról keresztbe, a másik oldalon Kalász kapáslövése Dlusztuson megpattanva, és Szűcsöt ezzel becsapva kötött ki a hálóban, öngól, 1:1.

A Lombard rövid időre sem tudta birtokolni a labdát, változott a játék képe, a Haladás került lélektani fölénybe.A 60. percben Gyurján, majd Radó cselezgetett a pápai 16-oson belül, utóbbi megpróbálta Szűcs felett átemelni a labdát, de a kapus beleütött, Kalász lövését a gólvonalon blokkolták a vendégek.

Mindkét edző változtatott, épp a becserélt Maróti lábfejét rúgták meg a hazai 16-oson belül, Iványi bíró nem látott szabálytalanságot.

A 69. percben Radó került ajtó-ablak helyzetbe, a fiatal játékos egyedül törhetett kapura, de lövését Szűcs kiütötte, aztán Rodenbücher takarított. Az ellentámadás végén Quintero nem sokkal helyezett kapu mellé.A 74. percben Radó kapott sárga lapot műesésért (a hazaiak 11-est reklamáltak), Iványi felmutatta a pirosat is, aztán rájött, hogy ez még csak az első sárgája volt a játékosnak, aki így pályán maradhatott. A 79. percben Király lövése ment nem sokkal mellé. A Haladás igyekezett bevinni a győztes találatot, a Pápa hősiesen védekezett.Egészen a 87. percig. Szűcs hatalmas kapáslövést védett, a kipattanóra érkező Guzmicsot Dlusztus visszahúzta, a pápai védő piros lapot kapott, a hazaiak 11-est. A büntetőt Radó értékesítette, 2:1.

Artner Tamás: - A kapott gól után visszaestünk, de a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy eldöntjük a meccset, végül sikerült.

Kovács László: - A csapat szerintem jól teljesített, jó mérkőzést játszottunk. Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!