Sport

2013.05.15. 11:21

Közel a mennyország a Pápának

Szombathelyen biztosíthatja be végérvényesen a bennmaradást a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata. A sárga-feketéket pénteken 17 órától a Haladás vendégei lesznek az NB I 28. fordulójában.

Polgár Tibor

A pápaiak és a szombathelyiek rivalizálása ugyan nem tekint vissza túlzottan nagy múltra, az utóbbi időben rendre parázs hangulatú és eseménydús mérkőzéseket vív egymással a két csapat, így ezt a párosítást méltán kezelik kiemelt figyelemmel a szurkolók. 

A szembenállás gyökereit a labdarúgást ismerőknek minden bizonnyal nem kell különösképpen taglalni: Bíró Péter, a Lombard tulajdonosa kilenc évvel ezelőtt Szombathelyről Pápára költöztette a focicsapatát, miután a vasi megyeszékhelyen nézeteltérés alakult ki közte és a városvezetés között - utóbbi nem tartotta be a klub működtetésére irányuló ígéreteit. 

A 2012/2013-as kiírásban a bakonyaljaiak - akkor még Zsivóczky Gyula irányításával - 1:0-ra legyőzték a Haladást ősszel a Perutz Stadionban, és ha most is sikerülne begyűjteniük a három pontot, azzal végleg lezárnák a kiesés kérdését. Ugyanis a Lombard jelenleg 27 ponttal áll a tabella 14. helyén áll, az NB I-es búcsút jelentő 15. pozíció pedig a 19 pontos Siófoké.


A csapat a múlt héten fölényes győzelmet aratott, most Szombathelyen nehezebb mérkőzés vár rá (Fotó: Penovác Károly)

A Balaton-partiaknak tehát a bennmaradáshoz 8 pontot kellene ledolgozniuk 3 forduló alatt, azonban egy pápai győzelem a Siófok számára tétnélkülivé tenné a hátralévő fordulókat. - A tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül a szombathelyiekkel mindig ki-ki mérkőzéseket, igazi nyugati rangadókat játszunk sok néző előtt - nyilatkozta lapunknak Szűcs Lajos, a pápaiak kiváló kapusa, aki a napokban életre szóló szerződést kötött Bíró Péterrel, a Lombard tulajdonosával. 

- Természetesen Szombathelyen is szeretnénk megszerezni a három pontot, már csak azért is, mivel így végleg be tudnánk biztosítani a bennmaradásunkat. A Haladás keretében több tehetséges futballista is található, akiket egy remek edző irányít. Artner Tamás kiváló csapatot rakott össze a vasi megyeszékhelyen, régóta együtt dolgoznak, de mi szeretnénk borsot törni az orruk alá. Győzelemmel akarunk távozni a Rohonci úti stadionból - jelentette ki határozottan a 39 esztendő hálóőr.

Mint mondta, ezután sem engednének le, hiszen szeretnék bizonyítani, a Lombard sokkal jobb csapatot alkot, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat. Szűcs Lajos kérdésünkre kifejtette, továbbra is tökéletes a munkakapcsolata kapusedzőjével, Kovács Lászlóval, aki Zsivóczky Gyula távozása óta a teljes csapat felkészítésért, irányításáért is felel. 

- Mindent megbeszélünk Laci bácsival, tisztában vagyok vele, hogy mit vár el tőlem akkor, ha esetleg az edzésen nem tudna rám odafigyelni. De ilyenről szó sincs, hiszen mindig jut ideje rám, és továbbra is zökkenőmentesen zajlik köztünk a munka - fogalmazott.



Már nem lesz szükség egyeztetésre 

Szűcs Lajos a szerződés-hosszabbításával kapcsolatban elmondta, hét éve került Pápára, és azóta minden szezon végén tárgyalóasztalhoz ül Bíró Péterrel. - Eddig mindig elégedettek voltunk egymással, így hosszabbítottunk, és ez történt most is. A következő idény végén már nem lesz szükség egyeztetésre, a megállapodásunk értelmében addig állok majd a Lombard Pápa kapujában, amíg úgy érzem, hogy a teljesítményemmel segíteni tudom a csapatot. Utána más funkcióban is kipróbálhatom magam a klubnál, de erről még nagyon korai lenne beszélni - fűzte hozzá a kapus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!